Acer Aspire ES1-512-C4SL – un design simplist cu o utilitate maximă

Achiziţionarea unui laptop este pentru mulţi dintre noi un lucru deosebit, nu numai pentru că vom scăpa de PC-ul vechi şi nu prea performant, cât şi datorită faptului că vom investi o sumă de bani importantă. Pentru aceasta va trebui să analizăm activităţile ce le vom desfăşura cu ajutorul său şi mai apoi să alegem un model în funcţie de aceste cerinţe. Un model interesant este Acer Aspire ES1-512-C4SL, ce poate fi găsit la preţul de aproximativ 1250 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de rezonabil pentru ceea ce oferă. În final, putem spune că este alegerea cea mai bună pentru şcoală sau facultate şi pentru timpul liber, datorită procesorului quad core, a rezoluţiei HD şi nu în ultimul rând, a spaţiului de stocare încăpător.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

În cazul în care ești genul care utilizează lapotopul pentru site-urile de socializare, filme sau activități office, acest laptop ar putea fi o alegere excelentă și destul de accesibilă.

Poze cu laptopul

Acer Aspire ES1-512-C4SL

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Acest model este indicat pentru activităţile obişnuite de zi cu zi, mai sus enumerate, şi nu ai cum să dai greş alegându-l. De la achiziţionare dispune de sistemul de operare inclus, Linux, însă recomandat ar fi instalarea ulterioară a unui Windows 8, întrucât înlesneşte activităţile desfăşurate. Suportul pentru sistemul Windows se poate descărca de pe internet, de la diverşi producători.

La capitolul design, observăm o carcasă din plastic de bună calitate, neagră, simplă, cu o textură ce nu lasă urme de amprente după utilizare. Dimensiunile sunt cele standard ale unui laptop cu display de 15.6 inch, având greutatea de 2.4 kg, în acest sens nefiind exclus să îl luăm în vacanţe sau chiar până la bibliotecă sau la locul de muncă.

Displayul, un LCD LED, vine cu o caracteristică specială, Acer CineCrystal şi un format HD numai bun pentru vizionarea clipurilor video. Tastatura este silenţioasă, cu tastele numerice în partea dreaptă, vine în ajutorul celor care folosesc aplicaţii office.

Cum ne-a obişnuit şi până acum producătorul, touchpad-ul vine cu control multi-touch pentru gesturi şi acceptă diverse funcţii de derulare, zoom şi lansare cu ajutorul degetelor, renunţând fără nicio problemă la mouse.

Specificaţiile tehnice sunt şi acestea în favoarea modelului. Are un procesor Intel Celeron N2940 cu patru nuclee şi o frecvenţă ce variază în funcţie de câtă putere este nevoie pentru a răspunde comenzilor, de la 1830 MHz până la 2048 MHz, acest lucru datorându-se funcţiei Turbo Boost. Memoria de 4 GB, maximul suportat, de tip DDR3, este suficientă pentru rularea în condiţii bune a sistemului.

De asemenea, şi hard disk-ul clasic, HDD, cu o capacitate de stocare de 500 GB, este perfect pentru a stoca filmele, muzica şi jocurile pe care le veţi dori. Pe partea de multimedia, chiar dacă vine fără unitate optică, dispune de cititor de carduri şi două porturi USB 2.0 şi un port USB 3.0. Tehnologia Hight Definition Audio se pliază mână în mână cu difuzoarele stereo şi va oferi un sunet de o calitate foarte bună. Mai dispune de o cameră WEB şi un microfon integrat, fapt ce ne oferă un avantaj atunci când dorim să folosim programele tip Voice over Internet Protocol.

În ceea ce priveşte bateria, aceasta are 3 celule şi o atonomie de 4-5 ore întrucât nu dispune de consumatori foarte mari. În ceea ce priveşte comunicaţiile, are atât bluetooth cât şi wireless, foarte eficiente pentru internetul din acest moment.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț accesibil,
  • design plăcut,
  • bluetooth

Contra:

  • nu este Full HD,
  • procesorul nu este foarte puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.2
Conectivitate - 7.8
Performanțe - 7.8

7.9

O alegere accesibilă

Acer Aspire ES1-512-C4SL este un model extrem de accesibil, destinat celor ce au nevoie de laptop pentru activități office, rețele de socializare, filmulețe, etc.

Vezi detalii
User Rating: 3.43 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.