Acer Aspire ES1-512-C0BA – laptopul avantajos atractiv

Laptopul este un dispozitiv foarte util, îndeplinind toate sarcinile de care ai nevoie, de la cele pentru divertisment și până la cele pentru lucru. Dacă îți dorești un laptop cu o performanță bunicică la un preț mic, Acer Aspire ES1-512-C0BA poate fi una dintre opțiuni. Prețul său este de aproximativ 1249 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să cumpere laptopul în rate, acestea încep undeva din jurul sumei de 40 de lei. Laptopul este potrivit pentru persoanele fără prea mari pretenții pe partea performanței. Având în vedere că la un preț doar ceva mai mare poți găsi un model cu un procesor cel puțin Quad Core, punctele forte ale modelului rămân designul portabil și autonomia destul de bună.

Acesta are un design simplu, dar care se remarcă printr-un aspect slim. Profilul foarte subțire îl face ușor transportat și de ținut în brațe pentru lucru. Modelul are dimensiunile de 381.6 x 26.1 x 258 mm și o greutate de 2.4 kg. Carcasa este complet neagră și mată. Se observă o ușoară textură punctiformă. Touchpad-ul are dimensiuni generoase și este foarte precis. Tastatura include și partea numerică suplimentară din partea dreaptă, fiind adaptată pentru calcul și jocuri. Tastele sunt plate și ergonimice.

Poze cu laptopul

Acer Aspire ES1-512-C0BA

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul are o diagonală de 15.6 inch și este de tip LCD LED HD. Imaginile sunt redate la o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, fiind destul de clare și de echilibrate la nivel cromatic.

La partea performanței vom nota întâi dotările mai atractive. În cazul de față este vorba de o memorie RAM DDR3 de 4 GB și o placă grafică integrată Intel HD Graphics. Această îmbinare de dotări oferă un randament destul de bun. Partea care dezamăgește este reprezentată de procesorul Intel Celeron Dual Core cu o putere de 2.1 Ghz. Acesta poate face boost până la 2.6 Ghz, dar rezultatul rămâne totuși puțin în spatele restului de dotări. Lucrurile nu stau însă dezastruos. În activitățile de rutină laptopul se mișcă foarte bine. Navigarea pe internet, vizionarea de filme sau lucrul în diferite programe se desfășoară fără probleme.

Capacitatea de stocare este de 500 GB, existând suficient spațiu pentru conținutul de orice fel. Modelul vine cu sistemul de operare Linux gata instalat.

Pe partea multimedia întâlnim un sistem audio cu difuzoare stereo HD și o cameră web Acer Crystal Eye HD pentru apelurile video pe Skype. Vei găsi de asemenea și un cititor de carduri SD și o unitate optică DVD RW.

La nivelul conectorilor sunt disponibile 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Te vei putea conecta atât la dispozitive video, cât și la dispozitive pentru transferul de fișiere. Ai la dispoziție și tehnologia Bluetooth 4.0. Conexiunea la internet se poate stabili wireless sau prin cablu.

În ceea ce privește autonomia, modelul este dotat cu o baterie Li-ion cu 3 celule. Prin urmare, vei putea folosi câteva ore bune laptopul fără a fi nevoie să îl conectezi la priză. Portabilitatea este astfel susținută și la nivelul autonomiei.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • preț accesibil,
  • tastatură chiclet,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,

Aici găsești mai multe informații despre acest 1produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 7.5
Performanțe - 7.5

7.8

O alegere accesibilă

Acer Aspire ES1-512-C0BA este un laptop cu finisaje foarte bine realizate, ce asigură un raport calitate-preț excelent, pentru cei ce desfășoară activități office.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.