Acer Aspire ES1-311-C6BX – laptopul ieftin cu performanță decentă

Din păcate, unele laptopuri ieftine fac compromisuri care pun sub semnul întrebării chiar și utilizarea standard, pentru browsing și activități de rutină. Acer Aspire ES1-311-C6BX reușește să surprindă în acest context printr-un pachet foarte atractiv, care oferă toate dotările de care ai nevoie pentru o experiență rapidă în sarcini de complexitate mică. Se găsește în magazine la aproximativ 1319 lei (verifică preț actualizat), fiind un laptop la preț foarte bun care susține la nivel optim activitățile de rutină. Laptopul este potrivit pentru cei aflați la prima experiență cu un astfel de dispozitiv sau cei care doresc un laptop accesibil pentru navigare și alte sarcini ușoare. Raportul calitate-preț este unul foarte bun.

Laptopul are un design FlowCurve, caracterizat de linii rotunjite ce se îmbină armonios, aspectul fiind foarte prietenos și elegant. Carcasa este alcătuită din plastic și este complet neagră, iar tastatura este prevăzută cu taste plate și apropiate, pentru un scris rapid și comod. La baza acesteia, clickpad-ul pare foarte mare prin raportare la lungimea laptopului, acesta fiind dotat cu funcții multitouch și având o precizie foarte bună. Având dimensiunile de 327 x 20.7 x 228 mm și o greutate de doar 1.6 kg, modelul este foarte ușor de transportat, ceea ce îi crește utilitatea.

Poze cu laptopul

Acer Aspire ES1-311-C6BX

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul este dotat cu un ecran HD de 13.3 inch, care este prevăzut cu anti-glare, așa că oferă o vizibilitate bună, iar imaginile redate la rezoluția de 1366 x 768 pixeli arată foarte bine. În plus, datorită tehnologiei Acer BluelightShield TM, ecranul reduce oboseala ochilor și oferă 4 moduri inteligente de vizionare.

La nivelul configurației, modelul beneficiază de un procesor Intel Quad Core de 1.8 GHz, ce poate face boost până la 2.2 GHz pentru a evita suprasolicitarea sistemului de operare. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 4 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics, așa că experiența este una foarte cursivă chiar și în multitasking. Laptopul este ideal pentru navigarea pe internet, lucrul în documente office, vizionarea de filme, muzică etc. Păstrând nivelul standard de utilizare, nu vei avea niciodată probleme de tipul timpilor lungi de așteptare sau blocării sistemului, așa cum se mai întâmplă în cazul categoriei entry-level.

Capacitatea de stocare este de 500 GB, existând suficient spațiu pentru programe, filme, jocuri, fotografii etc.

La nivel multimedia, difuzoarele stereo redau un sunet destul de bun, procesat suplimentar cu ajutorul tehnologiei Dolby Digital Plus Home Theater. Laptopul mai beneficiază de o cameră web HD și un cititor de carduri, însă modelul nu este dotat cu niciun fel de unitate optică (DVD RW sau CD RW).

În ceea ce privește autonomia, aceasta este surprinzător de bună, laptopul având o baterie Li Ion cu 3 celule. Autonomia atinge astfel până la 4 ore de lucru și are un raport foarte bun pentru acest nivel de preț.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design ultra slim și ușor
  • configurație care asigură o experiență cursivă de utilizare
  • capacitate suficientă de stocare
  • autonomie bună

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 7.9
Performanțe - 7.7

8

O alegere accesibilă

Acer Aspire ES1-311-C6BX este un laptop cu un preț foarte accesibil, potrivit pentru cei fără prea multe pretenții în ceea ce privește un asemenea device.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.