Acer Aspire ES1-311-C0EB – laptopul ieftin cu dotări decente

Dacă ești în căutarea unui laptop ieftin care să se miște destul de bine și să te poată însoți peste zi, atunci Acer Aspire ES1-311-C0EB poate fi opțiunea potrivită pentru tine. Prețul său este de aproximativ 1349 lei (verifică preț actualizat), acesta având un raport calitate-preț foarte bun. Pentru cei care vor să cumpere laptopul în rate, acestea încep undeva din jurul sumei de 46 de lei. Laptopul este destul de atractiv pentru cei care sunt în căutarea unui dispozitiv portabil mai complex decât o tabletă, care să mențină un grad ridicat de productivitate și conectivitate pe întreg parcursul zilei.

Acesta are un design elegant datorită aspectului slim, liniilor fine și carcasei în totalitate neagră și prevăzută cu o suprafață texturată. Logo-ul Acer se găsește atât pe capac, cât și în interior, la baza ecranului. Tastatura oferă o experiență plăcută de scriere, iar touchpad-ul este destul de mare și dotat cu un suport pentru gesturi multi-atingere. Dimensiunile laptopului sunt de 327 x 20.7 x 228 mm, iar greutatea acestuia este de doar 1.6 kg. Modelul este astfel ultra portabil și poate fi transportat ușor la cursuri sau birou.

Poze cu laptopul Acer Aspire ES1-311-C0EB

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul are o diagonală de 13.3 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Display-ul este mat și oferă o vizibilitate foarte bună. Sunt redate până la 16.7 milioane de culori, iar contrastul este unul foarte plăcut. Dimensiunile display-ului îl fac potrivit atât pentru lucru, cât și pentru divertisment.

În ceea ce privește performanțele tehnice,  laptopul beneficiază de un procesor Intel Celeron Quad Core cu o putere de 1.8 GHz. Datorită tehnologiei Turbo Boost procesorul poate suplimenta performanța, activând nucleele și redistribuind puterea generată spre locul indicat de sistemul de operare. Frecvența poate ajunge astfel până la 2.2 GHz.

Procesorul este însoțit de o memorie RAM DDR3 de 4 GB cu posibilitatea de extindere de până la 8 GB printr-un slot suplimentar și o placă video integrată Intel HD Graphics. Așadar, laptopul se mișcă foarte bine chiar și în multitasking și rulează fără probleme programe de lucru, conținut media etc. Dotările tehnice fac modelul potrivit pentru orice tip de activitate și ideal pentru persoanele aflate în mișcare.

Capacitatea de stocare este de 500 GB, existând spațiu pentru muzică, filme, jocuri, programe etc.

În ceea ce privește dotările multimedia, aici sunt de remarcat sistemul audio High Definition cu difuzoare stereo cu microfon integrat și o cameră web HD potrivită pentru convorbirile pe Skype. În plus, este disponibil și un cititor de carduri SD care permite spre exemplu descărcarea de fotografii de pe camera foto fără a mai fi necesar cablul de date.

La nivelul conectivității sunt disponibile 1 port USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer mult mai rapidă, 1 port HDMI, VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau prin Wi-Fi. Pentru transferul rapid de date mai este disponibilă și tehnologia Bluetooth 4.0.

În ceea ce privește autonomia, Acer Aspire ES1-311-C0EB folosește o baterie Li-ion cu 3 celule care asigură o autonomie de lucru de până la 4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț decent,
  • portabil,

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Acer Aspire ES1-311-C0EB este un model entry level, potrivit utilizatorilor ce desfășoară activități office și multimedia, ce nu presupun o putere prea mare.

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.