Acer Aspire ES1-111-C4S8 – laptopul ieftin cu randament bun

Acer Aspire ES1-111-C4S8 este un laptop cu dotări simple, dar care își fac bine treaba, oferind un randament bun de lucru. Modelul este unul accesibil, așa că investiția nu îți va bloca o sumă mare de bani. Prețul pentru Acer Aspire este de aproximativ 1149 lei (verifică preț actualizat), acesta având un raport calitate-preț foarte bun. Pentru cei care vor să cumpere laptopul în rate, acestea încep undeva din jurul sumei de 40 de lei. Modelul nu este unul performant, dar oferă un randament potrivit pentru o persoană care urmărește să îl folosească pentru activități simple, de rutină. În plus, designul este portabil, iar autonomia bună, putând fi transportat pentru lucrul în diferite locuri peste zi.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Laptopul are un design mat, elegant. Carcasa este în totalitate neagră, iar capacul și zona de sprijin pentru mâini sunt texturate. Touchpad-ul este foarte mare raportat la dimensiunile laptopului. Tastatura este ergonomică, oferind o experiență confortabilă de scris. Modelul măsoară 291 x 21.2 x 211 mm și are o greutate de 1.29 kg. Prin urmare, acesta este ultra portabil și va putea fi transportat ușor oriunde.

Poze cu laptopul

Acer Aspire ES1-111-C4S8

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul are o diagonală de 11.6 inch și este de tip non-glare, oferind o vizibilitate foarte bună.  Imaginile sunt redate la o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Filmele, paginile de internet, fotografiile etc se vor vedea foarte bine.

Până acum, în afară de dimensiunile mai mici ale ecranului, dotările sunt cele standard pentru orice model obișnuit.

Partea care a făcut prețul și performanța să scadă este reprezentată de configurația tehnică. Laptopul beneficiază de un procesor Intel Celeron Dual Core cu o putere de 2.1 Ghz. Datorită tehnologiei Turbo Boost procesorul poate activa suplimentar nucleele pentru a genera o putere de până la 2.6 Ghz. Performanța rămâne destul de redusă, dar nu și nesatisfăcătoare pentru un utilizator fără prea multe pretenții. Procesorul este însoțit de o memorie RAM DDR3 de 2 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics. Configurația face modelul potrivit pentru activități de rutină precum navigarea pe internet, vizionarea de filme, redactarea de documente și realizarea de prezentări etc.

Capacitatea de stocare este de 500 GB, existând spațiu pentru muzică, filme, jocuri, programe etc. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

De partea dotărilor multimedia lucrurile stau binișor. Întâlnim aici un sistem audio cu difuzoare stereo HD și o cameră web Acer Crystal Eye HD pentru apelurile video pe Skype. Există și un cititor de carduri SD. Modelul nu dispune de o unitate optică DVD RW sau de alt tip.

La nivelul conectorilor întâlnim 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer mult mai rapidă, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Pentru transferul rapid de date este disponibilă și tehnologia Bluetooth 4.0. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau prin Wi-Fi. Vei putea astfel să comunici ușor cu dispozitivele din jur și să îți crești productivitatea.

În ceea ce privește autonomia, modelul este dotat cu o baterie Li-ion cu 3 celule care asigură o autonomie de lucru de până la 4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • preț accesibil,
  • tastatură chiclet,
  • portabil

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,
  • memoria RAM de 2 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest 1produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 7.9
Conectivitate - 7.8
Performanțe - 7.4

7.7

O alegere accesibilă

Acer Aspire ES1-111-C4S8 este un laptop cu un preț accesibil, recomandat pentru activități office, filme, Youtube, și mai puțin pentru gaming.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.