Acer Aspire E5-573G-56KR – un laptop mid-level

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 8.9
Performanțe - 9.1

8.9

O alegere puternică

Acer Aspire E5-573G-56KR este un laptop cu o configurație puternică, ce poate fi utilizat atât pentru muncă, cât și pentru relaxare.

Verifică în magazin
User Rating: 3.7 ( 1 votes)

Laptopurile Acer sunt cunoscute pentru raportul calitate-preț destul de avantajos. La fel și Acer Aspire E5-573G-56KR este un laptop cu o configurație puternică, ce poate fi găsit în oferta eMAG la prețul de aproximativ 2399 lei(verifică preț actualizat). Magazinul oferă și posibilitatea achitării în rate lunare de 119 lei.

Din punct de vedere al designului, avem de-a face cu un laptop destul de elegant, cu o carcasă din plastic, cu un model textil, destul de fin, pe suprafața căruia se evidențiază logo-ul producătorului. Are o tastatură ergonomică, numai bună de folosit întreaga zi, fără a obosi. Blocul numeric este și el prezent, astfel încât calculele să fie simplificate. Dimensiunile sale sunt de 381,6 x 29,2 x 256 mm, și cântărește 2,4 kg. Nu este cel mai ușor laptop de pe piață, însă putem spune că se încadrează în categoria celor portabile, oferind posibilitatea utilizatorului să îl strecoare în bagaje cu ușurință în timpul călătoriilor.

Poze cu Acer Aspire E5-573G-56KR

Acer Aspire E5-573G-56KR

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul este animat de un procesor Intel Core i5, 4215U(Haswell) cu 2 nuclee, ce funcționează la o frecvență de 1,7 GHz. Datorită tehnologiei Turbo Boost, frecvența poate ajunge până la 2,7 GHz, dar asta numai în cazul activităților mai solicitante.

Puterea procesorului este susținută de cei 4 GB DDR3L de memorie RAM. Pentru cei ce au nevoie de mai mult, memoria RAM poate suferi un upgrade de până la 16 GB. Laptopul beneficiază de 2 sloturi, unul singur fiind ocupat de cei 4 GB din dotare. Laptopul vine dotat cu un HDD de doar 500 GB. Recomandat ar fi să îl înlocuiești cu un SSD pentru o viteză de scriere/citire mai mare.

Notebook-ul Acer are o placă video dedicată, un chipset NVIDIA GeForce 920M, de 2 GB DDR3, ce se va descurca excelent atât pe partea de office, multimedia, cât și pe partea de gaming. Îmbină utilul cu plăcutul, testând cele mai noi jocuri în pauzele de muncă.

În ceea ce privește conectivitatea, gama de porturi este suficient de generoasă încât să acopere chiar și pretenții ceva mai mari. De exemplu, găsim: un port HDMI, 2 porturi USB 3.0(pentru o viteză de transfer de până la 10 ori mai mare), un port USB 2.0, VGA(pentru a conecta un monitor), o ieșire audio, bluetooth, DVD RW, o cameră WEB HD(pentru conversații cât mai plăcute), două difuzoare stereo și un cititor de carduri SD.

Autonomia ajunge până la 5 ore de lucru, suficient încât să nu te lase baltă în mijlocul unei ședințe.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • Intel Core i5,
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu este atât de ușor

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.