Acer Aspire E5-573-C3M0 – un laptop ieftin cu specificații entry-level

Acer Aspire E5-573-C3M0 este un laptop entry-level, pentru cei ce au un buget mic de alocat pentru  un asemenea device. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la un preț de aproximativ 1199 lei(verifică preț actualizat), dar zilele trecute am văzut că era inclus în promoție și se bucura de un preț mult mai atractiv. Poate fi achiziționat chiar și în rate lunare de 58 lei, ceea ce mi se pare extrem de accesibil.

În ceea ce privește designul laptopului, îți pot spune că se prezintă destul de bine, în ciuda prețului destul de mic. Este complet negru, carcasa vine acoperită de un material textil, cu o textură plăcută și destul de finuță. De cum îi ridici clapeta, se poate remarca o tastatură de tip chiclet, completă, cu tastele bine delimitate, astfel încât greșelile de tastare sunt diminuate considerabil.

Laptopul cântărește 2,4 kg, ceea ce înseamnă că discutăm despre un laptop portabil, ușor de strecurat în bagaje atunci când pleci în vacanță.

Poze cu Acer Aspire E5-573-C3M0

Acer Aspire E5-573-C3M0

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În ceea ce privește specificațiile tehnice, laptopul, vine cu un procesor Intel Celeron 2957U, construit pe arhitectura de 22 nm. Procesorul este tactat la o frecvență de 1,4 GHz și are un cache de 2048 KB.

Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, dar se poate extinde extrem de ușor la 8 GB. Laptopul dispune de 2 sloturi, și doar unul este ocupat, ceea ce înseamnă că poți face un upgrade fără mare bătaie de cap.

Capacitatea de stocare a datelor este de 500 GB, suficient zic eu, dacă ne raportăm la configurația dată.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile office îndeosebi. În ceea ce privește jocurile, îți pot spune că se descurcă decent când vine vorba de cele cu o grafică prea puțin solicitante.

Display-ul este unul clasic, de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Trebuie să știi că ecranul este Glare(strălucitor), adică nu permite utilizarea laptopului în exterior, în bătaia soarelui și asta deoarece lumina se reflectă în ecran și nu se mai vede nimic.

La capitolul conectivitate, modelul Acer stă destul de bine: cameră Web Acer Crystal Eye HD(pentru conversații cât mai plăcute), cititor de carduri SD, DVD RW, un port HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, VGA(pentru a conecta un monitor) și bluetooth.

Sistemul de operare preinstalat este Free DOS, ceea ce presupune că vei pierde ceva timp să cauți driverele pentru Windows 10 sau va trebui să achiziționezi licența.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț decent,
  • USB 3.0

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.1
Conectivitate - 7.5
Performanțe - 7.7

7.8

O alegere accesibilă

Acer Aspire E5-573-C3M0 este un laptop entry-level pentru un buget mic sau mai bine zis pentru un utilizator fără prea mari pretenții în ceea ce privește puterea procesorului.

Vezi detalii
User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.