Acer Aspire E5-572G-768V – laptopul potrivit pentru divertisment

Acer Aspire E5-572G-768V este un laptop ideal pentru persoanele care își doresc să înlocuiască sistemul desktop cu un dispozitiv care ocupă mai puțin spațiu și poate fi purtat în același timp și la birou, cursuri sau în călătorii. Beneficiind de dotări performante și un design portabil, modelul este potrivit pentru orice tip de utilizator. El poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 3199 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să cumpere laptopul în rate, acestea încep din jurul sumei de 100 de lei. Laptopul are un raport calitate-preț bun, oferind o configurație performantă și având o portabilitate ridicată. Modelul este potrivit pentru cei interesați de schimbarea sistemului desktop, oferind astfel o soluție practică și atractivă.

La o primă vedere asupra designului se remarcă aspectul slim și elegant. Aspectul slim se păstrează indiferent dacă laptopul are capacul deschis sau închis. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară și este complet neagră. Tastatura are integrată și partea numerică, fiind astfel utilă pentru cei care lucrează cu cifre sau se joacă. Tastele oferă o experiență plăcută de scriere. Touchpad-ul este prevăzut cu un sistem pentru gesturi multi-atingere, fiind optimizat pentru a înlocui cu succes un mouse. Dimensiunile laptopului sunt de 381.6 x 30.3 x 256 mm, iar greutatea acestuia este de 2.5 kg.

Poze cu laptopul Acer Aspire E5-572G-768V

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch, oferind o vizibilitate bună. Sistemului Acer CineCrystal oferă o claritate superioară, conținutul video fiind redat impecabil. Ecranul are o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli.

La nivelul dotărilor tehnice, modelul beneficiază de un procesor Intel i7 însoțit de o placă video dedicată și o memorie DDR3 decentă. Mai exact, procesorul are o frecvență de 2.3 Ghz care datorită tehnologiei Turbo Boost poate crește până la 3,3 Ghz dacă sistemul de operare solicită acest lucru. Memoria RAM este de 8 GB, iar placa video dedicată este de tip NVIDIA GeForce 840M. Prin urmare, configurația permite laptopului să înlocuiască un sistem desktop și să fie folosit pentru orice tip de activitate. Divertismentul va atinge cote maxime în sesiunile de gaming sau de vizionare de filme și seriale. Capacitatea de stocare este de 1TB, existând astfel suficient spațiu pentru filme, muzică, programe, jocuri etc.

La nivel multimedia este disponibil un sistem audio High Definition. Acesta cuprinde difuzoare stereo cu microfon inclus și oferă un sunet clar, bogat și puternic. Experiența de gaming sau de vizionare este astfel completă. Acer Aspire E5-572G-768V mai beneficiază de o cameră web cu microfon încorporat Acer Crystal Eye HD, de un cititor de carduri SD precum şi de o unitate optică DVD RW.

La nivelul conectivității există 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer de până la 10 ori mai mare și câte 1 port HDMI, VGA și de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau prin wi-fi. Laptopul poate comunica și prin tehnologie Bluetooth 4.0.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion cu 6 celule și o autonomie de lucru de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • HDD de 1TB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Acer Aspire E5-572G-768V este un device ce se bucură de un aspect elegant, cu specificații tehnice care nu dezamăgesc nici pe cei mai pretențioși.

User Rating: Be the first one !

2 comentarii

  1. Ai dreptate Felix, mulțumesc pentru atenționare. Deja s-a făcut modificarea în articol. O zi bună!

  2. Mentionez ca procesorul are o frecvență de 2.3 Ghz care datorită tehnologiei Turbo Boost poate crește până la 3.3 Ghz la acest model, nu 2.7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.