Acer Aspire E5-572G-73HH – laptopul cu performanță optimizată

Dacă vrei un laptop care să facă față oricărui tip de utilizare, inclusiv pentru gaming și lucrul în programe cu cerințe grafice mai avansate, modelul Acer Aspire E5-572G-73HH oferă un raport calitate-preț foarte bun. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 3299 lei (verifică preț actualizat). Acesta este un laptop performant disponibil la un preț bun, fiind unul dintre cele mai accesibile modele potrivite pentru orice tip de utilizare. Performanța sa este susținută de un procesor Intel Core i7 folosit și pentru sisteme desktop, așa că nu va dezamăgi în nicio activitate. Laptopul nu beneficiază de o unitate de stocare SSD, ceea ce ar fi completat optim configurația. Această dotare este însă întâlnită mai rar pentru acest nivel de preț. Cu toate astea, configurația este una dintre cele mai atractive, fără a i se putea reproșa ceva.

Acesta este prevăzut cu un design compact și o construcție slim, păstrând un aspect elegant foarte atractiv. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară și este complet neagră. Modelul are dimensiunile de 381.6 x 30.3 x 256 mm și o greutate de 2.5 kg, fiind foarte ușor de transportat. Tastatura are integrată și partea numerică, iar tastele sunt plate și susțin o productivitate foarte bună. Touchpad-ul este prevăzut cu un sistem pentru gesturi multi-atingere și are dimensiuni generoase, aspectul general fiind unul business-elegant.

Poze cu laptopul

Acer Aspire E5-572G-73HH

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Acesta este unul standard, oferind însă o experiență fluidă în acest fel întrucât nu are nevoie de o procesare amănunțită.

La nivelul dotărilor tehnice, modelul beneficiază de un procesor Intel i7, o placă video dedicată NVIDIA și o memorie RAM decentă, așa că este potrivit pentru a face față oricărei utilizări. Procesorul are o frecvență de 2.3 GHz și datorită tehnologiei Turbo Boost poate ajunge până la 3.3 GHz atunci când sistemul de operare este suprasolicitat. Procesorul asigură o bază excelentă pentru întreaga configurație. Memoria RAM este de 4 GB, lucru ce putea fi îmbunătățit pentru o experiență optimă de gaming, dar chiar și așa lucrurile stau foarte bine. Placa video dedicată este de tip NVIDIA GeForce 940M și are o memorie de 2 GB DDR3, așa că experiența multimedia beneficiază de un upgrade atractiv. Vei putea folosi laptopul pentru orice activitate, acesta înlocuind cu succes un sistem desktop.

Capacitatea de stocare este de 1 TB, iar modelul vine livrat cu sistemul de operare Linux, capacitatea de stocare fiind suficientă pentru filme, jocuri, programe, muzică etc.

La nivel multimedia vei găsi un sistem audio HD, o cameră web, un cititor de carduri SD și o unitate optică DVD RW. În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion cu 6 celule și susține sesiuni de lucru de până la 4-5 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design de calitate
  • procesor Intel Core i7 și placă video dedicată NVIDIA 940M pentru o performanță foarte bună
  • autonomie atractivă

Contra:

  • lipsa unei unități SSD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Conectivitate - 9.4
Performanțe - 9.2

9.3

O alegere puternică

Acer Aspire E5-572G-73HH este un laptop puternic, cu o configurație complexă, potrivită pentru o utilizare solicitantă.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.