Acer Aspire E5-571G-590M – laptopul performant sub 2500 lei

Dacă îți dorești un laptop care să fie bun la toate și să permită un gaming de bază, Acer Aspire E5-571G-590M reprezintă una dintre cele mai accesibile soluții. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2309 lei (verifică preț actualizat), acesta fiind un laptop care oferă una dintre cele mai atractive configurații pentru un utilizator care dorește un model ce poate înlocui un sistem desktop și adăuga mobilitate și productivitate. Raportul calitate-preț este foarte bun, laptopul având atât o construcție elegantă și rezistentă, cât și o performanță rapidă în diverse sarcini și o autonomie suficientă pentru a permite lucrul în afara casei sau biroului.

Acesta beneficiază de un design portabil și elegant, iar materialele au o calitate foarte bună pentru nivelul său de preț. Carcasa este complet neagră și alcătuită dintr-un plastic de calitate. Capacul are un aspect ușor texturat și este prevăzut cu logo-ul Acer plasat discret. Modelul are dimensiunile de 381.6 x 25.3 – 30.3 x 256 mm, remarcându-se faptul că are un profil subțire atât în poziția deschis, cât și în poziția închis. Tastatura este completă, incluzând și partea numerică suplimentară. Tastatura este prevăzută cu taste cu priză scurtă și este de tip chiclet, în timp ce touchpad-ul este prevăzut cu suport pentru gesturi multi-atingere și are dimensiuni generoase, fiind ușor de folosit.

Poze cu laptopul

Acer Aspire E5-571G-590M

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și rezoluția de 1366 x 768 pixeli, așa că păstrează un nivel standard de calitate pentru imagini. Dacă ecranul HD are o claritate care se îmbină bine cu placa video și oferă un răspuns bun, pe partea de luminozitate și culori lucrurile puteau sta mai bine. Calitatea este însă cea întâlnită la mai toate modelele de preț mai redus.

La nivelul dotărilor tehnice vei găsi mai întâi un procesor Intel Core i5 cu o putere de 2.2 GHz și boost până la 2.7 GHz. Acesta se mișcă foarte bine și susține cu succes rularea fără lag a aplicațiilor de diverse tipuri. Laptopul mai beneficiază de o memorie RAM de 4 GB și o placă video NVIDIA GeForce 820M cu o memorie de 2 GB DDR3. Vei putea astfel să te bucuri de o experiență video mai complexă, putând încerca și unele jocuri mai puțin pretențioase, laptopul fiind potrivit pentru orice tip de utilizare.

Capacitatea de stocare este de 500 GB, având destul spațiu pentru jocuri, filme, programe etc.  Modelul vine însoțit de sistemul de operare Linux.

La nivel multimedia vei găsi o cameră web Acer Crystal Eye HD, difuzoare stereo adaptate pentru a acoperi eficient spațiul, un cititor de carduri SD și o unitate optică DVD RW. Convorbirile pe Skype vor avea o calitate foarte bună, atât sunetul, cât și imaginile atingând un nivel atractiv de claritate.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion cu 6 celule care asigură o autonomie de lucru de până la 7 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design slim elegant
  • configurație atractivă, cu procesor Intel Core i5 și placă video NVIDIA
  • autonomie bună

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 9.1
Performanțe - 9.4

9.1

O alegere puternică

Acer Aspire E5-571G-590M este un laptop puternic, cu un procesor de ultimă generație, ce are un preț destul de decent.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.