Acer Aspire E5-571G-5107 – laptopul pentru orice activitate

Dacă îți dorești un laptop care să poată înlocui sistemul desktop, modelul Acer Aspire E5-571G-5107 reprezintă o variantă potrivită. Acesta este dotat cu un procesor performant, o placă video dedicată și are un design atractiv. Laptopul Acer Aspire poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2399 lei (verifică preț actualizat), iar ratele pentru acesta încep din jurul sumei de 80 de lei. Punctele sale forte sunt procesorul performant, placa video dedicată, autonomia ridicată și posibilitățile extinse de conectare la alte dispozitive. Ar fi fost de apreciat prezența unei stocări SSD, dar putem trece cu vederea acest aspect. Performanța generală este una foarte bună.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Designul se remarcă prin aspectul slim. Modelul are dimensiunile de 381.6 x 30.3 x 256 mm și cântărește 2.5 kg, având astfel o portabilitate ridicată. Carcasa este alcătuită din plastic și are suprafața mată. Carcasa este neagră în totalitate, având un aspect foarte elegant. Este inclusă și partea numerică suplimentară a tastaturii, lucru care susține gaming-ul și activitățile de birou. Tastatura este de tip chiclet, având tastele plate și oferind o viteză bună de lucru. Touchpad-ul este generos și perfect neted, controlul fiind excelent.

Poze cu laptopul

Acer Aspire E5-571G-5107

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul nu iese prea mult în evidență, fiind unul clasic de 15.6 inch și cu o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Imaginile au totuși o vizibilitate bună, iar culorile sunt vii.

De partea configurației întâlnim un procesor Intel Core i5 cu arhitectură Haswell și putere de 2.2 GHz, care poate face boost până la 2.7 GHz atunci când sistemul de operare are nevoie de susținere. Vei putea astfel să lucrezi eficient în multitasking. Productivitatea este susținută de o memorie RAM DDR3 de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 840M. Vei avea o viteză bună în orice program și vei putea rula chiar și jocuri noi la o calitate medie.

Capacitatea de stocare este de 1 TB, așa că vei avea suficient spațiu pentru toate fișierele și programele. Stocarea este doar HDD, nu și SSD. HDD-ul are o viteză de rotație de 5400 rpm.

Experiența video este completată la nivel multimedia de un sistem audio dotat cu difuzoare stereo, care asigură un sunet de calitate superioară. Sunetul este clar și are un volum puternic. Mai ai la dispoziție o cameră web HD cu microfon încorporat pentru apelurile Skype, un cititor de carduri SD și o unitate optică DVD RW.

La nivelul conectorilor vei găsi 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer de până la 10 ori mai mare și câte 1 port HDMI, VGA și de rețea. Posibilitățile de conectare sunt astfel numeroase și te vei putea conecta la orice tip de dispozitiv extern, video sau pentru transferul de fișiere. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau prin Wi-Fi. Pentru transferul de fișiere fără a mai folosi un cablu de date ai la dispoziție tehnologia Bluetooth 4.0.

În ceea ce privește autonomia, aceasta este susținută de o baterie Li Ion cu 6 celule, fiind una foarte bună. Autonomia poate atinge chiar și 7 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i5, Broadwell,
  • placă video dedicată,
  • HDD de 1 TB,
  • autonomie de până la 7 ore,

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 8.9
Performanțe - 8.7

8.8

O alegere puternică

Acer Aspire E5-571G-5107 este un laptop cu o configurație puternică, astfel că se va descurca excelent atât în ceea ce privește activitățile office, cât și în ceea ce privește gamingul.

Vezi detalii
User Rating: 2.2 ( 6 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.