Acer Aspire E5-551G-T6Q7 – un model entry-level de luat în considerare

Acer Aspire E5-551G-T6Q7 este un laptop cu specificații entry-level, potrivit pentru cei ce desfășoară activități puțin solicitante sau mai bine zis este destinat celor ce desfășoară activități office, dar și pentru Youtube, Facebook, Skype, etc. Are un preț de aproxmativ 2199 lei (verifică preț actualizat), însă zilele trecute l-am văzut redus așa că ai toate șansele să ți-l achiziționezi chiar cu o sumă mai mică atunci când sunt promoții.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Din punct de vedere al designului, laptopul se prezintă foarte bine. Realizat dintr-un plastic mat, vei observa că nu reține amprentele utilizatorului, aspect des întâlnit la modelele lucioase. Are o tastatură chiclet, completă, ce se va dovedi de un real ajutor pentru partea de office. Aspectul destul de simplist sugerează eleganță, finețe, ceea ce cu siguranță atrage destul de mult. Cântărește 2,7 kg, și are dimenziunile de 381,6 x 25,3 – 30,3 x 256 mm, ceea ce înseamnă că nu avem de-a face chiar cu cel mai portabil laptop, dar nu le poți avea pe toate la un asemenea preț.

Poze cu Acer Aspire E5-551G-T6Q7

Acer Aspire E5-551G-T6Q7

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Sub capotă, modelul Acer este antrenat de un procesor AMD Quad-Core A10-7300, realizat pe tehnologia de 28 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,9 GHz, însă în cazul sarcinilor mai solicitante, ajunge până la 3,2 GHz cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost. Procesorul grafic integrat, este un model AMD Radeon R6 Graphics, folosit în general pentru activități uzuale. Pentru jocuri sau activități cu grafică mai avansată, este bine de știut că modelul Acer dispune și de o placă video dedicată, AMD Radeon R7 M265, de 2 GB DDR3, astfel că momentele de relaxare vor fi destul de plăcute.

Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, ce poate fi upgradată până la 8 GB la nevoie. Având un slot liber, îi poți adăuga cu ușurință o memorie de 4 GB de RAM.

Capacitatea de stocare a datelor este de 1 TB, suficient de generoasă, încât să îți poți stoca cam tot ceea ce ai nevoie.

Pe partea de multimedia, laptopul vine echipat cu: un DVD RW, un cititor de carduri SD, o cameră WEB Acer Crystal Eye HD și un sistem audio Hight Definition Audio cu difuzoare stereo și microfon încorporat. La capitolul porturi, laptopul vine cu o gamă destul de bogată, ce cuprinde: un port HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, un port VGA, o ieșire audio și bluetooth.

Display-ul LCD LED este unul cu o dimensiune clasică, de 15,6 inch, ce are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Ecranul este Glare sau mai bine zis strălucitor, ceea ce înseamnă că laptopul nu poate fi utilizat în exterior, atunci când lumina este puternică, deoarece se reflectă în display și practic nu se vede nimic.

Autonomia de lucru este de până la 7 ore, mai mult decât decent din punctul meu de vedere. Nu vei sta cu grija că te lasă baltă tocmai în timpul unei prezentări.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • USB 3.0,
  • HDD de 1 TB,
  • autonomie bună,
  • placă video dedicată

Contra:

  • procesorul putea fi mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.2
Conectivitate - 8.2
Performanțe - 8

8.1

O alegere inspirată

Acer Aspire E5-551G-T6Q7 este un laptop entry-level, cu specificații destul de bune, recomandat de un preț accesibil.

Vezi detalii
User Rating: 3.14 ( 5 votes)

Un comentariu

  1. Exista drivere pentru W7 la acest model?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.