Acer Aspire E5-551G-823E – laptopul de buget cu configurație decentă

Laptopul reprezintă o alternativă la îndemână față de sistemele desktop pentru cei care nu au spațiul necesar unui astfel de PC sau își doresc portabilitate de lucru. În același timp, laptopul este o variantă atractivă și pentru studenți, îndeplinind toate funcțiile necesare desfășurării activităților de zi cu zi. Acer Aspire E5-551G-823E este un model destul de accesibil care oferă dotări destul de bune. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1849 lei (verifică preț actualizat), iar ratele pentru acesta încep din jurul sumei de 60 de lei. Prețul este unul de mijloc, fiind unul foarte bun pentru dotările oferite la schimb. Modelul se remarcă mai ales prin procesorul cu boost până la 3 Ghz, placa video dedicată, sunetul puternic și autonomia ridicată. Alegerea este una foarte inspirată.

Designul acestuia este carcacterizat de aspectul slim și liniile fine. Carcasa este în totalitate neagră și are un aspect ușor texturat. Tastatura include și partea numerică, fiind utilă pentru activități de tip office sau gaming. Touchpad-ul este prevăzut cu un sistem multitouch, oferind un control precis. Dimensiunile sunt de 381.6 x 31.5 – 24.5 x 256 mm, iar greutatea acestuia este de 2.5 kg. Vei putea astfel să transporți laptopul cu ușurință la cursuri sau la birou.

Poze cu laptopul Acer Aspire E5-551G-823E

Acer Aspire E5-551G-823E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli, fiind unul standard la momentul actual. Vizibilitatea este totuși bună.

Configurația tehnică începe cu un procesor AMD Quad-Core A8-Series cu o frecvență de 1.8 Ghz, care poate face însă boost până la 3 Ghz atunci când sistemul de operare este suprasolicitat. Procesorului îi sunt alăturate o memorie RAM de 4 GB DDR3 cu posibilitatea de extindere printr-un slot suplimentar și o placă video integrată AMD Radeon R7 M265. Acer Aspire E5-551G-823E se mișcă astfel foarte bine în toate tipurile de activități, de la cele de tip office până la cele multimedia. Placa video dedicată reprezintă cu singuranță un plus, așa că vei putea rula și jocuri la un nivel decent. Printr-un upgrade asupra memoriei RAM vei putea rula și jocuri la un nivel superior de calitate.

Capacitatea de stocare este de 1 TB, existând suficient spațiu pentru toate fișierele și programele.

Sistemul audio se remarcă prin difuzoarele stereo puternice de tip HD. Acestea oferă un volum bun, iar sunetul este clar. La nivel multimedia mai sunt disponibile o cameră web Acer Crystal Eye HD pentru apeluri pe Skype și un cititor de carduri.

Port-urile sunt dispuse pe părțile laterale și acoperă toate tipurile de conexiuni, în ciuda spațiului redus. Ai la dispoziție 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer de 10 ori mai rapidă, 1 port HDMI, 1 VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wi-fi. De asemenea, este disponibilă și tehnologia Bluetooth 4.0. Modelul nu beneficiază de o unitate optică DVD RW sau de alt tip.

Autonomia reprezintă un as în mânecă, întrucât modelul este dotat cu o baterie Li-ion cu 6 celule. Autonomia ajunge astfel până la 7 ore, fiind superioară multor modele ale competiției.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • rezoluția laptopului putea fi mai bună

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 8.4
Performanțe - 8.2

8.4

O alegere accesibilă

Acer Aspire E5-551G-823E este o variantă destul de accesibilă pentru cei ce rulează aplicații office și multimedia și nu au nevoie de un device prea puternic.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.