Acer Aspire E5-522-85E1 – potrivit pentru activitățile office și multimedia

Acer Aspire E5-522-85E1 este un laptop entry-level, potrivit pentru activități uzuale, office, rețele de socializare, Youtube, pe care îl vei găsi în magazine la prețul de aproximativ 1899 lei (verifică preț actualizat). Dacă modelul te încântă, dar nu ți-l poți permite, nu uita că ai posibilitatea de a-l achiziționa în rate lunare de aproximativ 81 lei.

Din punct de vedere al designului, laptopul arată destul de bine. Este disponibil în varianta de negru carbon și pare destul de robust și bine realizat. Cam plăsticos pentru cei mai cârcotași, dar din punctul meu de vedere arată destul de bine. Pe carcasa texturată, se evidențiază discret logo-ul producătorului în partea dreaptă. Tastatura este de tip chiclet, cu tastele distanțate, ce reduce considerabil erorile de scriere. Blocul numeric este și el prezent, pentru a ușura activitatea office. Laptopul cântărește 2,4 kg și are dimensiunile de 381.6 x 24.9 – 29.2 x 256 mm, ceea ce înseamnă că modelul este portabil, însă recunosc cinstit să sunt adepta modelelor mult mai ușoare.

Poze cu Acer Aspire E5-522-85E1

Acer Aspire E5-522-85E1

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul vine echipat cu un procesor AMD Quad-Core A8-7410, realizat pe tehnologia de 28 nm, ce funcționează la o frecvență de 2,2 GHz, dar în cazul unor activități mai solicitante, se poate ajunge până la 2,5 GHz.

Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, însă dacă ți se pare prea mică, este bine de știut că poți adăuga încă 4 GB, prin simpla înlocuire a slotului liber cu o plăcuță de RAM. Capacitatea de stocare este de tip HDD și are 500 GB, suficient dacă ne raportăm la performanțele laptopului.

Display-ul este un LCD LED de 15,6 inch, cu rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Ecranul este strălucitor, ceea ce înseamnă că latopul nu poate fi utilizat în bătaia luminii puternice.

Modelul Acer vine echipat cu o placă video integrată, AMD Radeon R5, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activități office și multimedia, și mai puțin pentru gaming.

La capitolul multimedia, laptopul dispune de: un DVD RW, o cameră WEB Acer Crystal Eye HD, un cititor de carduri SD și un sistem audio High Definition Audio. Nici în ceea ce privește porturile nu dezamăgește. Aici vei găsi: un port HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, VGA și bluetooth.

Autonomia laptopului ajunge până la 5 ore de lucru, suficient, încât să nu te lase baltă la nevoie.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț accesibil,
  • autonomie de lucru de până la 5 ore,
  • USB 3.0,
  • bluetooth

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.2
Conectivitate - 7.7
Performanțe - 7.4

7.8

O alegere inspirată

Acer Aspire E5-522-85E1 este un laptop entry-level, potrivit pentru cei mai puțin pretențioși, când vine vorba de puterea unui asemenea device.

Vezi detalii
User Rating: 3.35 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.