Acer Aspire E5-511G-P1ES – un laptop entry-level

Laptopul Acer Aspire E5-511G-P1ES este un model ce face parte din gama de laptop-uri ale anului 2014 care au adus inovaţie, un design exclusivist şi performanţe de invidiat. Acest model vine cu specificaţii tehnice puternice, dar şi un design potrivit în mod special publicului feminin din domeniul business. Acest laptop poate fi găsit pe piaţa românească la un preţ de aproximativ 1549 lei (verifică preț actualizat), atât în magazinele offline cât şi în cele online. Produsul beneficiază de o garanţie iniţială de 24 de luni, iar la achiziţionare, aceasta poate fi extinsă în magazinele partenere cu până la 2 ani. Performanţa şi eleganţa sunt principalele cuvinte cheie care definesc acest model. Ecranul are culori vii şi caracteristici grafice ideale pentru experienţele multimedia online, dar şi acelea care au loc în lipsa conexiunii la internet.

Cu toate acestea, modelul este potrivit şi pentru mediul casnic, îndeplinind toate condiţiile pentru a oferi divertisment la cote maxime, video-uri de calitate, confort şi viteză. Carcasa acestui laptop, cât şi întreaga parte interioară, cu excepţia tastaturii, sunt de culoare roşie. Carcasa din plastic are un pattern liniar, foarte atrăgător, iar întregul laptop este subţire, reprezentând opţiunea ideală pentru o mobilitate maximă.

Poze cu laptopul Acer Aspire E5-511G-P1ES

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Din punct de vedere tehnic, acest model este unul care îndeplineşte toate condiţiile pentru a putea fi utilizat într-un mediu profesional, unde viteza, fluiditatea şi performanţa sunt esenţiale. Procesorul cu care este dotat este unul produs de Intel şi anume Intel Premium Quad Core, model N3540. Acesta are 4 nuclee, este conceput cu ajutorul tehnologiei 22 nm şi este setat la o frecvenţă de 2160 MHz, care poate ajunge la 2660 MHz în modul Turbo Boost.

Procesorul grafic integrat aparţine tot producătorului Intel, fiind de tip Intel HD Graphics. Display-ul oferă imagini de calitate datorită rezoluţiei de 1366 x 768 pixeli, a formatului HD şi a tehnologiei LCD LED. De asemenea, caracteristica specială adăugată de către inginerii Acer, Glare Acer ComfyView, este una care oferă cele mai bune condiţii de vizionare.

În ceea ce priveşte capacitatea de stocare, acest model este dotat cu un hard disk de 500 GB şi o viteză de rotaţie de 5400 RPM. Capacitatea RAM a acestui laptop este de 4 GB, având o memorie de tip DDR3, setat la o frecvenţă de 1600 MHz şi un slot ocupat din cele două disponibile. Slotul 1 are o capacitate de 4096 MB, iar cel de-al doilea poate fi utilizat în prealabil.

Placa video este una dedicată, cu o capacitate de 1024 MB şi este produsă de către NVIDIA. Aceasta face parte din seria GeForce, modelul 810M, fiind un model potrivit pentru jocurile video. Acer Aspire E5-511G-P1ES nu deţine o unitate optică, însă comunicaţiile cu alte dispozitive sunt posibile atât prin reţea, cât şi wireless sau prin Bluetooth. Din punct de vedere al conectivităţii prin cablu, laptop-ul este unul care dispune de cele mai moderne porturi: HDMI, audio, RJ-45, USB 2.0, USB 3.0 şi VGA. Bateria de tip Li-Ion oferă o autonomie de până la 7 ore, având 6 celule. Sistemul de operare preinstalat este Linux.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • placă video dedicată,
  • bluetooth

Contra:

  • nu este Full HD,
  • procesorul putea fi ceva mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Acer Aspire E5-511G-P1ES este un entry level, potrivit celor ce nu au foarte multe pretenții legate de performanțele unui astfel de produs.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.