Xiaomi Mi H265 – una dintre cele mai accesibile camere de supraveghere!

Xiaomi este compania ce a înregistrat cea mai mare creștere din ultima perioadă… Portofoliul de produse extrem de bogat, prețurile competitive, dar și calitatea acestora, au adus gigantului chinez, un profit de 303 milioane de dolari doar în primul trimestru al lui 2019.

Am tot testat și noi produsele lor: telefoane, roboti de aspirare, brățări fitness, lămpi, becuri, etc. De data aceasta ne-am îndreptat atenția către sistemele de securitate ale chinezilor. Și am ales să începem cu Xiaomi Mi H265 Security Camera, un model accesibil, cu un preț de aproximativ 40$ la Banggood, pe site-urile din afară și în jur de 200 lei la magazinele din țară.

Folosind cuponul de reducere BGGADZETRE, camera poate fi achiziționată la prețul de 23,99$ de pe site-ul Banggood.

Ce oferă producătorul pentru un preț atât de bun?

Ce găsim în cutie

Camera vine ambalată într-o cutie albă, tipică produselor Xiaomi, cu specificațiile principale afișate. La interior găsim un manual cu instrucțiuni, o cutie mai mică ce conține încărcătorul de 2A, un cablu de încărcare USB-A, la micro USB, și o prindere în cazul în care se dorește a fi fixată pe o suprafață plană sau pe perete, iar dedesubt avem camera.

Design

Are un design plăcut, este compactă, discretă, o construcția solidă este realizată din policarbonat. Are o greutate de 182g și dimensiunile de 108 x 76 x 76 mm. Producătorul susține că este rezistentă la șocuri și pot confirma asta. Micuțul meu a scăpat-o pe jos de câteva ori, însă nu m-aș avânta să fac teste mai dure cu ea.

Calitățile camerei

Camera împachetează o serie de caracteristici interesante. Se rotește la 360 de grade și este concepută să permită lentilei să se încline în sus și în jos la 45 de grade, astfel încât să nu ratezi niciun detaliu din perimetrul în care este poziționată. Mișcările camerei motorizate sunt fine, este silențioasă, nu-și face simțită prezența nici măcar în timpul procesului de calibrare.

Monitorizarea se face în timp real, iar microfonul încorporat îți permite să prinzi tot ce se discută în aria de acoperire. Sub lentilă se află slotul pentru cardul micro SD, iar pe spate speacker-ul și portul micro USB.

Odată amplasată camera în locul dorit, nu-ți rămâne decât să o conectezi și este gata de funcționare. Cum faci asta? Destul de simplu.

Întâi de toate conectezi camera la o sursă de alimentare USB, după care descarci aplicația Xiaomi Home, disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS, astfel încât să poți controla camera de oriunde ai o conexiune la internet. Se introduc datele de autentificare Wi-Fi în aplicație. În cazul în care folosești un router cu bandă duală, este bine de știut că Xiaomi Mi H265 Security Camera își stabilește conexiunea utilizând banda Wi-Fi de 2,4 GHz, deoarece banda de 5 GHz nu este acceptată. După ce dispozitivul este asociat, aplicația afișează un QR code, pe care trebuie să îl scanați cu camera pentru a finaliza procesul de configurare și a putea folosi camera.

Vorbim de o cameră de 2MP, cu apertură f/3.2, ce filmează Full HD. În comparație cu camerele de pe piață, calitatea video oferită de modelul Xiaomi, pentru acest preț este surprinzător de bună. Detalii, culori, pentru o cameră de supraveghere de buget, eu mă declar mulțumită.

Camera vine echipată și cu funcția Night Vision. Dispozitivul este echipat cu opt leduri infraroșii de 940 nm, care îi permit să filmeze chiar și în întuneric beznă. Filmările, deși sunt monocrome, sunt decente. Camera este capabilă să facă automat switch-ul între modul de zi și cel de noapte. Detectează orice mișcare chiar și în întuneric, după care trimite o notificare utilizatorului cu o înregistrare scurtă de 10 secunde. Funcția mi se pare super utilă, mai ales atunci când pleci de acasă și vrei să stai liniștit, în ceea ce privește securitatea locuinței.

Interesant este și faptul că device-ul acesta micuț, vine și cu funcția talkback, ce permite practic utilizatorului să se adreseze celor care se află în locația în care este instalată camera. Claritatea vocii este bună, cu un sunet clar de ambele părți.

În ceea ce privește monitorizarea, ai posibilitatea să alegi între supravegherea 24h, filmarea în timpul zilei sau pe durata nopții, fie puteți opta pentru un program personalizat. Stocarea informației se face fie pe cardul micro SD de 64 GB, fie pe un storage de tip NAS.

Camera are și un Sleep Mode, care îi permite utilizatorului să o închidă, fără a fi necesară deconectarea ei. Acesta poate fi activat în mod manual prin apăsarea unui buton sau prin configurarea unui program personalizat. Când modul Sleep este dezactivat, durează câteva secunde pentru a se face recalibrarea și a reîncepe monitorizarea Live.

Concluzie

Xiaomi Mi H265 Security Camera este o opțiune excelentă pentru cei care vor să-și monitorizeze locuința, fără costuri substanțiale. Poate fi folosită chiar și pentru supravegherea copilului. Este mai ieftină și practic face cam același lucru ca și un sistem de supraveghere dedicat.

Vorbim de o cameră ușor de instalat, dar și de folosit. Nu este o cameră perfectă. Nu oferă posibilitatea stocării informației in cloud, cardul micro SD poate fi de maxim 64 GB, dar pentru cei aproximativ 40$, oferă câteva caracteristici interesante, ce te vor ajuta să stai liniștit atunci când părăsești locuința.

Păreri Pro și contra:

Pro:

  • design discret
  • constructie solidă
  • night vision
  • funcția talkback
  • rezoluție Full HD
  • detectarea mișcării

Contra:

  • nu permite stocare in cloud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.