Xiaomi Mi Band Pulse – un tracker ieftin și eficient

xiaomi mi band

De curând mi-am achiziționat un gadget ieftin, dar extrem de eficient. Este vorba de traker-ul Xiaomi Mi Band Pulse pe care îl folosesc de aproximativ două luni. Am vrut să îi testez performanțele înainte de a-i realiza review-ul.

Tracker-ul vine ambalat într-o cutie micuță de carton, simplă, fără a impresiona în mod deosebit. Totuși, având în vedere costul destul de mic al gadget-ului, nici nu aveam alte așteptări. În cutie vei găsi dispozitivul de monitorizare, brățara neagră din silicon non alergenic, un cablu USB pentru încărcarea bateriei și bineînțeles manualul de utilizare. Am achiziționat-o de pe Gearbest la un preț de 15 de dolari și am fost uimită să constat că a sosit în doar 2 săptămâni tocmai din China. Poate fi achiziționată și de la magazinele din țară. Am observat că la eMAG are un preț de aproximativ 89 lei.

Brățara nu dispune de un display, astfel că va trebui să o conectezi la device-ul mobil pentru a obține informații cu privire la activitatea fizică, orele de somn sau pentru configurarea alarmelor. Este bine de știut că gadgetul funcționează cu terminale mobile ce folosesc sistemele de operare Android 4.4, iOS 7 sau versiuni mai noi.

Design

Xiaomi Mi Band Pulse vine cu o brățară neagră, dar opțional se pot achiziționa și alte versiuni. Eu, de exemplu mi-am achiziționat și două brățări colorate, care de altfel mă atrag mult mai mult decât varianta oficială. Brățara poate fi purtată atât la o ținută sport, cât și la una casual. Este versatilă și plăcut de purtat. Mai mult de atât, nici nu este nevoie să o dai jos atunci când faci duș. Are certificare IP 67, fiind rezistentă la apă, până la o adâncime de 1,2 m. Am folosit-o chiar și la mare. Funcționează perfect în continuare.

Utilitate

Brățara este potrivită pentru a monitoriza activitatea fizică din timpul zilei, numărul ciclurilor de somn și durata fiecăruia, notificarea apelurilor, mesajelor sau de ce nu pentru o trezire cât mai plăcută dimineața, în momentul cel mai potrivit. Pare complicat?

Ei bine nici pe departe. Fiecare dintre noi dormim câteva cicluri de somn profund pe noapte(la unii sunt mai lungi, la unii mai scurte). Ideea este că un astfel de tracker te poate ajuta să înțelegi care este parte din noapte în care te odihnești cel mai bine, astfel încât să profiți de acest aspect. Pe de altă parte se întâmplă de multe ori când ne trezim să fim atât de obosiți, încât să tragem de noi pentru a ne da jos din pat. Acest aspect se datorează faptului că ne trezim în timpul unui ciclu profund de somn. Ei bine, Xiaomi Mi Band Pulse face trezirea mult mai plăcută.

Prin identificarea ciclurilor de somn, utilizatorul își poate programa alarma de trezire între cicluri. În felul acesta trezirea se va face în momentul oportun, iar starea de oboseală cronică nu se va mai resimți. Plus că trezirea se face printr-o vibrație ușoară, a trackerului.
Aplicația Mi Fit este foarte simplu de folosit, se sincronizează la deschiderea telefonului și preia statisticile brățării prin bluetooth. Tot prin intermediul aplicației se face și upgrade-ul firmware-ului pentru tracker.

Xiaomi Mi Band Pulse contorizează pașii făcuți în decursul unei zile. Din păcate nu este extrem de precisă, simpla scuturare a mâinii contorizează ca fiind un pas făcut. De vină ar fi accelerometrul care nu poate diferenția o activitate de alta. Nici în ceea ce privește caloriile consumate nu putem spune că este foarte precisă, dar până la urmă acesta este un aspect lesne de înțeles. Arderea caloriilor este influențată de mai mulți factori: cât de gros ești îmbrăcat când faci mișcare, nivelul de dificultate al exercițiilor realizate, condițiile de temperatură etc.

Utilizatorul își poate seta un target zilnic de pași și în funcție de atingerea lui, brățara semnalează acest aspect prin aprinderea ledurilor albe. Când se aprind cele 3 leduri, înseamnă că targetul a fost atins.

Autonomie

Autonomia tracker-ului este de aproximativ 40 de zile. Riști chiar să uiți unde ai lăsat încărcătorul la ultima încărcare, iar încărcarea acumulatorului nu durează mai mult de 30 de minute, ceea ce mi se pare fantastic. Oare când vom avea și telefoane pe care să le încărcăm la 40 de zile?

În concluzie, pentru un utilizator ca mine, care petrece mai bine de 8 ore la birou, Xiaomi Mi Band Pulse este un gadget extrem de util, ce îmi amintește că trebuie să fac mișcare, pentru a-mi atinge targetul setat. Totodată îmi dă trezirea dimineața într-un mod extrem de plăcut, iar prețul este unul mai mult decât decent pentru un asemenea accesoriu. O poți găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.