Xiaomi Mi Band 2 – tot ce trebuie să știi despre brățara fitness

În ultimul an brățările pentru fitness au devenit tot mai populare în rândul românilor dornici de a-și monitoriza activitatea fizică. Faptul că oferta s-a diversificat atât de mult, iar prețurile acestor device-uri pornesc de la doar câțiva dolari, sunt aspecte importante ce au contribuit la această creștere. Unul dintre jucătorii importanți care se bucură de succes pe acest segment de piață este brandul chinezesc Xiaomi, care până în prezent a lansat 3 dispozitive de genul acesta, cu un preț extrem de accesibil.

mi band 2

Nu cu mult timp în urmă îți vorbeam despre tracker-ul Xiaomi Mi Band Pulse și mă declaram extrem de încântată. Poate că nu este cel mai precis device de pe piață, dar având în vedere autonomia de aproximativ 40 de zile și prețul mai mult decât accesibil, pe mine m-a convins să-i dau o șansă și nu am regretat.

Astăzi însă a venit momentul să-i spun ”ADIO” lui Mi Band Pulse pentru un upgrade la Xiaomi Mi Band 2, achiziționat de pe Gearbest la un preț de aproximativ 30 $. Device-ul poate fi găsit și la eMAG, la un preț de aproximativ 119 lei. Dacă merită sau nu upgrade-ul o să afli în cele ce urmează.

Nu am fost surprinsă să constat că tracker-ul vine într-o cutie similară cu cea a fratelui mai mic. Cel mai probabil o schimbare a ambalajului ar fi însemnat și un cost mai mare. În cutie vei găsi dispozitivul de monitorizare, brățara neagră din silicon non alergenic, cablul USB pentru încărcarea bateriei și nelipsitul manual de utilizare.

Design

Este important de menționat că trackerul Mi Band 2 nu se va potrivi cu brățara din silicon a lui Mi Band Pulse. Este puțin mai mare, iar brățara cu care vine este mult mai elegantă, puțin mai îngustă și mai plăcută la atingere. O altă diferență ar fi și la sistemul de prindere, la Mi Band 2 este mult mai finuț, se închide mult mai ușor, însă acest aspect nu reprezintă neapărat un beneficiu. Da, estetic vorbind, arată mult mai bine, dar pe de altă parte, se și desface mai ușor. Asta înseamnă că în cazul în care o agăți de haine de exemplu, se poate desprinde mai ușor de la încheietură, comparativ cu versiunea anterioară.

Display

Odată cu Xiaomi Mi Band 2, fanii acestui brand vor primi și mult așteptatul display. Cele 3 LED-uri sunt de acum înlocuite cu un display OLED de 0,42”. Acesta este acoperit cu o sticlă rezistentă la zgârieturi. De asemenea, sub micul ecran se poate observa și un buton cu touch, ce te va ajuta să schimbi notificările afișate pe display. Prin simpla atingere a butonului tactil vei putea vizualiza ceasul, câți pași ai făcut pe parcursul zilei, câte calorii ai ars, km parcurși, autonomia brățării și ritmul cardiac. Toate informațiile afișate pe ecran, le poți seta din aplicația de pe smartphone. Mai mult de atât, poți primi notificări printr-o ușoară vibrație, cu privire la apelurile telefonice, la SMS-uri sau alte informații utile. Însă această caracteristică vine și cu un minus. Bluetooth-ul trebuie să fie activat în permanență, iar asta înseamnă mai puțină autonomie atât pentru brățară, cât și pentru smartphone.

Utilitate

În cazul în care obișnuiești să stai prea mult pe scaun la birou, tracker-ul vine cu o funcție interesantă și utilă, ce te va atenționa discret de fiecare dată cât trece mai bine de o oră în care nu te-ai mișcat. În felul acesta vei ști când este cazul să te ridici de pe scaun pentru a-ți dezmorți picioarele. Aplicația Mi Fi se sicronizează la deschiderea telefonului și preia informațiile prin bluetooth. Este important de menționat faptul că Mi Band 2 este mult mai precisă față de Mi Band Puls. Le-am testat în paralel și conform graficului de mai jos, Mi Band 2 afișează cu mai puțin de 10 % mai mulți pași decât în realitate, iar Mi Band Pulse cu 25 % în minus. test-mi-band-2 Pe telefon îți vei putea monitoriza în continuare ciclurile de somn, astfel încât să știi când ar fi cel mai indicat să adormi pentru a avea o noapte cât mai odihnitoare. Brățara poate fi programată astfel încât să te trezească la ora stabilită printr-o vibrație. În cazul în care ești genul care preferă să mai amâne puțin ora de trezire, printr-o simplă atingere a butonului tactil vei beneficia de încă 10 minute de somn. Ca și varianta anterioară, tracker-ul Xiaomi Mi Band 2 beneficiază de certificare IP 67, ceea ce înseamnă că este rezistent la apă și la praf. Eu l-am testat și am observat că sub jet de apă se activează ecranul, afișându-se informațiile una după cealaltă, dar bănuiam că asta se va întâmpla, având în vedere sensibilitatea butonului touch. Important este faptul că poți face liniștit duș cu brățara, poți spăla vasele sau o poți folosi chiar și în ploaie, fără teama că s-ar putea defecta. În felul acesta nu vei fi nevoit să o scoți de la mână decât în momentul în care va trebui să o pui la încărcat.

Autonomie

Iar asta se va întâmpla cam la o perioadă de 20 de zile. Știu, are o autonomie mai mică față de versiunea anterioară, asta în ciuda faptului că acumulatorul este mai mare cu aproximativ 55%. Mi Band 2 are o baterie de 70 mAh, dar având un display, fie el și OLED, consumul este mult mai mare. Și în cazul în care îl setezi să se aprindă chiar și la o simplă rotire a mâinii, atunci cu atât mai mult se explică autonomia de 20 de zile. Din punctul meu de vedere consider că este suficient, atâta timp cât acest compromis s-a făcut pentru prezența display-ului.

mi band 2

Concluzie

Cu siguranță sunt și alte brățări de fitness mult mai precise, cu mult mai multe funcții, dar pentru prețul de aproximativ 119 lei, eu zic că vei primi un gadget cu suficiente funcții încât să te ajute să îți îmbunătățești stilul de viață. Xiaomi a făcut o treabă excelentă cu noul device, iar asta cu siguranță se va vedea în încasări.

3 comentarii

  1. Am comandat si eu unul de pe gearbest. Dar instructiunile sunt in chineza doar si nu pot sa ii regrez nici ora

  2. Bună. Am achiziționat acest Mi Band 2 pentru cineva, dar am vrut sa il testez si l-am conectat la telefonul personal, iar acum nu se mai poate conecta la alt telefon.. Ce e de facut? Multumesc!

    • Mi Band 2 este acum împerecheat cu telefonul tău. Înainte de a putea conecta brățara cu un alt telefon, trebuie să o deconectezi de la telefonul tău.
      Undeva prin aplicație găsești un buton de ‘Unpair’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.