Xiaomi lansează CyberDog – cel mai ieftin robot patruped!

Odată cu lansarea lui Mi Mix 4, primul smartphone Xiaomi cu cameră secundară ascunsă sub display și a noilor tablete Mi Pad 5 și Mi Pad 5 Pro, producătorul chinez vine și cu o lansare surpriză. Este vorba de CyberDog, noul robot patruped capabil să execute diferite acțiuni. La prima vedere mă duce cu gândul la Spot, robotul lansat anul trecut de Boston Dynamics. Cel care a fost utilizat în Singapore pentru a menține distanțarea socială în parcuri, în Australia pentru a păzi mioarele și în Boston pentru a aduce medicamente bolnavilor.

Cântărește doar 3kg, aproape la jumătate din cât cântărea Spot și este puțin mai agil, se poate deplasa cu 3,2 m/s, comparativ cu 3,9 m/s.

La interior CyberDog vine echipat cu un chipset NVIDIA Jetson Xavier NX Ai și are un SSD de 128 GB. Dispune de o mulțime de camere, microfoane, senzori pentru a-i oferi robotului o percepție asupra spațiului, similară cu cea a ochiului uman. Include și GPS, senzori tactili, un obiectiv ultra-larg și camera RealSense D450 de la Intel pentru adâncime, ce-i permit robotului patruped o deplasare semi-autonomă.

Ce știe să facă?

“CyberDog poate analiza împrejurimile în timp real, poate crea hărți de navigație, poate stabili destinația și poate evita obstacolele. Odată cu urmărirea posturii și recunoașterea facială, robotul este capabil să-și urmeze proprietarul” spune Xiaomi.

Răspunde la comenzi vocale, dar poate fi controlat și dintr-o aplicație descărcată pe telefon sau cu ajutorul unui controller plus un smartphone. În cazul acesta controlul va fi similar cu cel al unei drone. Are 3 porturi USB-C și unul HDMI. Producătorul susține că modelele viitoare ar putea veni și cu senzori lidar și camere panoramice.

CyberDog este un robot cu o precizie bună. Se pare că reușește să evite cu succes obstacolele și a fel ca roboțeii de aspirare, își salvează hărțile.

Preț și disponibilitate

CyberDog de la Xiaomi vine cu un preț de 1541 dolari, pentru primele 1000 de unități, un preț semnificativ mai mic dacă îl comparăm cu Spot de la Boston Dynamics, al cărui preț ajunge la 74.500 dolari.

Deocamdată roboțelul patruped va fi vândut doar în China, însă eu cred că în curând va ajunge și pe piața din Europa. Mă gândesc că ar putea avea o mulțime de utilități și având un preț atât de competitiv, cred că Xiaomi va da lovitura cu el.

Sursa: theverge.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.