WhatsApp integrează un chatbot AI, ce va funcționa ca un asistent virtual pentru utilizator!

WhatsApp urmează să integreze un chatbot AI, cu un spectru larg de funcționalități. Anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului Meta Connect 2023 și dacă inițial acesta ar fi fost disponibil pentru o parte din utilizatorii din Statele Unite, se pare că cea mai recentă versiune WhatsApp Beta pentru Android, introduce și o comandă rapidă pentru accesarea chatbot-ului AI, în secțiunea conversații.

La ce ajută?

Acesta va oferi utilizatorului suport cu privire la funcțiile aplicației, va fi capabil să programeze întâlniri, practic va fi un asistent virtual al utilizatorului, antrenat să vină cu skill-uri de socializare, să fie friendly, să ofere o experiență cât mai plăcută de utilizare, să automatizeze diferite acțiuni, practic să atragă cât mai mult utilizatorul în platformă.

Llama 2 este modelul lingvistic folosit de chatbot-ul AI, astfel încât să poată asista utilizatorul într-un mod cât mai real. De asemenea Meta colaborează cu Microsoft Bing, pentru a veni în întâmpinarea căutărilor cu rezultate generate în timp real. Chatbot-ul va fi capabil să genereze chiar și imagini. Acum că Sam Altman(fostul CEO Open AI) s-a alăturat Microsoft, mă aștept ca partea de inteligență artificială să se dezvolte și mai mult.

Momentan doar câțiva utilizatori pot testa chatbot-ul whatsapp prezent în varianta de testare beta, însă mă aștept ca în câteva săptămâni, acesta să devină disponibil și pentru restul utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.