Sam Altman angajat de Microsoft după concedierea din funcția de CEO Open AI!

La nici 2 zile de la concedierea din postul de CEO al Open Ai, creatorul ChatGPT, Sam Altman se alătură Microsoft, unde va conduce “o nouă echipă avansată de cercetare în domeniul AI”, potrivit postării lui Satya Nadella, directorul executiv Microsoft.

Anunțul a fost făcut după câteva ore de negocieri în care s-a încercat readucerea acestuia în funcția de CEO al Open Ai, dar fără succes. Efortul acesta a venit pe fondul nenumăratelor demisii de solidaritate din partea anumitor angajați cheie ai Open AI. Motiv pentru care s-a și speculat că Altman ar intenționa să înființeze o companie rivală și să atragă aici cei mai buni angajați ai Open Ai.

Misterul a fost elucidat odată cu postarea directorului executiv Microsoft, postare la care Altman i-a oferit și un răspuns.

Scandalul acestei demiteri a căpătat proporții destul de mari, mai ales că Altman este figura reprezentativă pentru Open Ai, fiind considerat creatorul Chat GPT.

Cel care i-a luat locul lui Altman, în conducerea Open Ai este nimeni altul decât fostul CEO și cofondator Twitch, Emmett Shear.

Rămâne de văzut cum va fi afectată compania creatore ChatGPT de aceste măsuri bulversante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.