Review Vonino MusicPad H1 – un boombox modern

În anii ’70 se dezvolta în Japonia un device compact, cu o sonorizare impresionantă, ce avea să facă ravagii 10 ani mai târziu în America. Boombox-ul, căci despre el este vorba, a fost rapid adoptat de tinerii din lumea întreagă. Petrecerile stradale erau la ordinea zilei, iar băieții ”răi” obligatoriu aveau un boombox pe umăr, ca și accesoriu.

Anii au trecut, device-ul a apus sau cel puțin așa credeam până să fac cunoștință cu Vonino MusicPad H1, care este de fapt un boombox reinventat. Dar mai bine folosim termeni actuali și îți voi spune, că este un Smart Home Entertainment Sistem.

Are sistem de operare Android 5.1 și este un device potrivit atât pentru a asculta muzică, cât și pentru consumul de conținut video, browsing sau chiar pentru a-ți transforma vechiul TV, într-unul Smart.

vonino-musicpad-h1

Design

Vonino MusicPad H1 se bucură de un aspect elegant și modern. Pare bine închegat, iar materialele folosite sunt de o calitate bună. Display-ul este încadrat de două boxe a câte 5 W fiecare, suficient încât să deranjezi vecinii la ceas de seară. Cântărește mai puțin de 1 kg și are dimensiunile de 240 x 120 x 160 mm, ceea ce înseamnă că îl poți muta cu ușurință, în bucătărie, garaj, în curte. Poți chiar să îl iei la iarbă verde.

Spatele este realizat dintr-un plastic mat, pe care se regăsesc toți conectorii: o ieșire HDMI, un port micro USB, un slot MicroSD, jack-ul audio pentru căști, portul de încărcare și un buton de reset. Tot pe spate vei putea observa și o adâncitură, potrivită pentru o prindere cât mai fermă a device-ului. Deasupra sunt butoanele de volum și cel de power. Este simpatic și ușor de utilizat. Sunt convinsă că și un prichindel sau un părinte mai puțin familiarizat cu tehnologia s-ar obișnui destul de repede cu folosirea lui.

Vine la pachet și cu o telecomandă, cu ajutorul căreia poți naviga prin meniu sau poți controla sistem-ul de la depărtare.

 Vezi în magazin

Display și performanțe

Display-ul de 7 inch, oferă imagini decente, la o rezoluție de 1024 x 600 pixeli. Nu excelează însă când vine vorba de culori bogate sau luminozitate, dar nici nu cred că putem avea aceste pretenții, având în vedere prețul de 450 lei la momentul review-ului. Are un ecran IPS LCD, ce reține orice amprentă, așa că ori îi pui o folie mată, ori stai cu soluția de curățat display-ul pe aproape. Vonino MusicPad H1 este un gadget ce asigură performanțe decente în utilizare, iar asta se datorează procesorului Quad Core Cortex A7, dar și memoriei RAM de 1 GB. Cei 8 GB de stocare pot fi oricând suplimentați printr-un card microSD, de până la 32 GB, astfel încât să ai suficient spațiu pentru filme și muzica preferată.

vonino-musicpad-h1

Cum poți folosi Vonino MusicPad H1?

Device-ul este potrivit pentru a asculta muzică. Oferă utilizatorului accesul gratuit la peste 50 de milioane de melodii, prin intermediul aplicațiilor Anghami, SoundCloud și altele. Îți vei putea crea playlist-uri cu melodiile preferate și chiar ai de unde alege.

Gadgetul poate fi folosit și pentru consumul de conținut video. Fie că stai pe canapea și vrei să urmărești un film, fie că ești la bucătărie și vrei să prepari o prăjitură după o rețetă anume, fie că ești în curte și vrei să urmărești un tutorial despre cum îți poți construi singur un foișor, MusicPad H1 reprezintă o alegere bună, în oricare din aceste situații și nu numai.

Mai mult de atât, sistemul îți poate transforma vechiul TV într-unul Smart, cu ajutorul mufei HDMI. Ai nevoie de un cablu HDMI, care să conecteze cele două device-uri.

Din Google Play vei putea descărca orice joc fără nici o restricție, însă nu înseamnă că le vei și putea juca pe toate. Vonino MusicPad H1, nu are accelerometru, așa că jocurile ce necesită înclinarea device-ului se exclud din start. În plus, gadgetul nu a fost conceput pentru jocuri. Forma lui nu pot spune că mă îndeamnă la ceva mai mult de un Solitaire.

Camera de 0,3 MP cu care este echipat, o poți folosi pentru conversațiile pe Skype. E adevărat, nu excelează, dar la prețul acesta nici nu poți avea pretenții prea mari.

Autonomie

Bateria este de doar 1600 mAh, similară cu ce întâlnim pe anumite smartphone-uri. Mi-ar fi plăcut să fie ceva mai mare, nu de alta, dar ar putea fi un companion excelent pentru o plecare cu cortul pe munte. Ca idee, bateria asigură o autonomie de 3 ore de video streaming și 7 ore de muzică, cu display-ul stins.

Păreri pro și contra

Pro

    • sonorizare bună
    • transformă televizorul într-unul Smart
    • preț accesibil

Contra

    • autonomia nu este foarte generoasă
    • camera are puțini MP

 

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 8.7
Utilitate - 8.9

8.7

O alegere inspirată

Vonino MusicPad H1 este un gadget care mi-a plăcut. Oferă o experiență plăcută în utilizare, un sunet surprinzător de bun și își găsește cu ușurință în orice decor. L-aș face cadou părinților. Sunt convinsă că ar fi pe placul lor.

Vezi în magazin
User Rating: 2.79 ( 5 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.