Vetter iCharge Pro – bateria externă ușor de strecurat în buzunar

Trăim într-o eră a tehnologiei, a gadgeturilor care mai de care mai ingenioase și mai eficiente, însă din păcate încă ne confruntăm cu o problemă majoră, ce ne afectează pe toți, și anume autonomia lor. Cu cât vorbim de telefoane cu ecran mai mare, cu performanțe mai bune, cu atât vorbim și de un consum mai mare. Deși autonomia a fost îmbunătățită, de câte ori nu se întâmplă oare să rămânem fără baterie tocmai într-un moment important sau să observi că bateria de la telefon îți pâlpâie tocmai când ai plecat de acasă? Parcă nici mâncarea nu mai intră la fel de bine când vezi că telefonul e mort(nu mai poți da check in să vadă prietenii de pe Facebook pe unde ai fost și cu ce ți-ai ocupat ziua :-P). Probabil dacă ar fi să actualizăm puțin piramida nevoilor, aceasta ar arăta cam așa în momentul de față.

piramida nevoilor

Pentru situațiile de genul acesta și nu numai Vetter ne propune o soluție eficientă, modernă și practică. Este vorba despre acumulatorul extern Vetter iCharge Pro, o baterie ce surprinde nu doar prin designul elegant, ci și prin performanțe.

Vetter iCharge Pro

Vine într-o cutie micuță și elegantă, cu o copertă cartonată, ce atunci când o deschizi, lasă loc unei ferestre transparente, ce ascunde în spatele ei bateria externă oferită de Vetter. La prima vedere, putem spune că avem de-a face cu un model micuț, cu finisaje bine definite, pe care îl vei strecura cu ușurință în buzunar sau în geantă. Mie una mi-a amintit de telefoanele cu clapetă, modele folosite cu drag acum mulți ani de zile. Acest lucru probabil s-a întâmplat datorită ramei argintii, ce mă face să cred că dedesubt ascunde o tastatură.

Bateria externă vine la pachet și cu câteva accesorii extrem de interesante, dar mai ales utile: un săculeț în care o poți transporta, astfel încât să o protejezi de zgârieturi (de multe ori se întâmplă ca în geantă să ai chei, portofel, pixuri, etc, ce îi pot deteriora suprafața lucioasă), un cablu micro USB, un cablu lightning(compatibil cu iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Air, iPad 4, iPad mini 2) și bineînțeles manualul de utilizare. Am fost plăcut surprinsă de atenția acordată de producător fiecărui detaliu în parte. Mai jos poți urmări și un scurt unboxing.

Bateria este realizată dintr-un platic lucios, bine finisat, cu un buton de pornire/oprire pe partea dreaptă, cu o conexiune micro USB pe partea stângă(prin care încarci bateria), o conexiune USB în capăt(pe aceasta o vei utiliza când vei dori să încarci alte device-uri), o lanternă în capăt(pe care o accesezi prin dublu apăsare rapidă a butonului de pornire/oprire) și un indicator de tip LED, ce îți afișează statusul bateriei. Acumulatorul extern este ușor de utilizat, pentru orice tip de device care se poate încărca printr-un cablu USB. Noi am testat-o cu un smartphone, o tabletă, un quadcopter, un ventilator de birou, un ventilator pentru laptop(deși acesta se conectează direct la laptop, noi am vrut să testăm) și cu o cameră de acțiune.

Ce mi-a plăcut la această cameră este viteza cu care încarcă. Are 6000 mAh și încarcă cu o viteză de până la 2 amperi, ceea ce înseamnă că într-o oră și jumătate îți încarcă un smartphone cu o baterie de 3000 mAh. Vetter iCharge Pro vine echipat cu o tehnologie inteligentă, USB Smart Port, ce detectează în mod automat dispozitivul pe care îl utilizezi, reușind în felul acesta să adapteze amperajul până la maxim 2A, asigurând în felul acesta o încărcare rapidă și sigură.

Deși teoretic ai spune că o baterie de 6000 mAh este capabilă să încarce de două ori un smartphone de 3000 mAh, ei bine lucrurile nu stau chiar așa. Iată cum îți poți calcula de câte ori îți poți încărca telefonul sau tableta sau alt device:

Se calculează energia înmagazinată(W/h) în felul următor: 6A Capacitatea celulelor(amperi) x 3,6 V Tensiunea celulelor (volți) = 21,6 Wh. Având în vedere că marea majoritate a terminalelor mobile folosesc standardul USB de încărcare, ce necesită 5V, energia se convertește în funcție de acest parametru.
21,6 Wh/5V = 4,32A(la o tensiune de 5V)

De unde rezultă că acumultorul extern de 6000 nu are cum să încarce de două ori o baterie internă de 3000 mAh.

Ca și minus, probabil ar fi faptul că vei aștepta ceva mai mult până când se încarcă acumulatorul extern, și asta datorită faptului că se încarcă cu doar 1 Ah. Mai multe detalii despre Vetter iCharge Pro poți găsi pe site-ul producătorului Vetter.

Vetter iCharge Pro poate fi găsită în oferta Emag, la un preț de aproximativ 191 lei.

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Perormanțe - 9.6

9.5

O alegere eficientă

Vetter iCharge Pro este un acumulator extern, de 6000 mAh, ce te ajută să îți încarci extrem de ușor telefonul, tableta sau orice alt device ce suportă încărcare prin USB.

Vezi detalii
User Rating: 3.65 ( 7 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.