Vasco M3 – Translatorul care știe peste 70 de limbi străine!

În ultimele săptămâni am testat o „jucărie” faină. Se numește Translator vocal Vasco M3 și este un translator texte, așa cum îi spune și numele, pregătit să ne ofere suport pentru a ne descurca în aproape orice colț al lumii, căci știe mai bine de 70 de limbi străine, suficient încât să poți conversa cu peste 90% din populația lumii. Așadar, dacă ți-ai propus să călătorești și să explorezi zone noi, că tot s-a mai relaxat situația care ne-a ținut departe de granițe o bună bucată de timp, translatorul acesta ți-ar putea fi de folos.

Cât este de util și ce știe să facă vă spun în cele ce urmează, dar înainte de toate hai să vă spun cine este Vasco Electronics, compania producătoare ale acestor device-uri, cu care eu am intrat în contact prima dată la MWC anul acesta. Ei bine vorbim de o companie internațională, cu o istorie de aproape 15 ani în ceea ce privește dispozitivele de traducere. Cel care a pus bazele acestei companii este un paramedic, ce a realizat cât este de important ca în anumite situații să te înțelegi cu cel din fața ta. Prin urmare, din dorința de a-și ajuta pacienții au luat naștere translatoarele Vasco, produse ce au ajuns să fie apreciate ca fiind cele mai bune translatoare din piață. Acestea sunt folosite astăzi nu doar de persoane fizice, ci și de companii și instituții interesate să faciliteze comunicarea cu cei care nu cunosc limba locală.

Vine într-o cutie finuță, însoțit de Garanție, un Quick Start Guide, o husă care să îl protejeze de neatențiile noastre, un încărcător de 1A, cu port USB-A, un șnuruleț de care să îl prinzi și un cablu de încărcare.

Design

Translatorul este de dimensiuni micuțe și foarte ușurel, cântărește doar 88g. Nu-i simți greutatea atunci când îl strecori în buzunar. Măsoară 13 mm în grosime, îl folosești fără probleme cu o singură mână, astfel încât dacă ești în vacanță și să presupunem că ai telefonul cu google maps într-o mână, să te poți descurca și cu translatorul în paralel fără probleme.

Eu am primit la test varianta Green Forest, o nuanță elegantă și foarte plăcută, dar dispozitivul de traducere în timp real mai este disponibil în alte 5 nuanțe: Arctic White, Mint Leaf, Black Pearl, Desert Rose și Blue Ocean. Este un device cu puține butoane, astfel încât să poată fi folosit cu ușurință de orice utilizator. Pe față ai două butoane, care servesc pentru traducere, un microfon pe latura superioară, pe laterala inferioară este găzduit al doilea microfon, ambele cu reducere a zgomotului de fundal, astfel încât să poți folosi translatorul fără probleme chiar și în zonele aglomerate să zicem. În partea de jos mai avem și portul de încărcare USB-C și jack-ul de 3,5 mm pentru căști, pe laterala dreaptă ai butonul on/off și butonul back, pe laterala stângă se regăsesc butoanele pentru volum și sertarul pentru SIM, care vine cu o cartelă SIM cu internet nelimitat pe viață, pentru traduceri, în aproape 200 de țări. Nu vă gândiți că această cartelă poate fi folosită pe telefon, căci ea este configurată pentru a fi folosită doar pe translator.

Pe spate avem grila pentru difuzor, camera foto pentru a fotografia, meniul, semnele de circulație, paragrafe pe care ți le dorești traduse. Mai avem și un led Flash care îți va fi de folos atunci când vrei să folosești funcția Translator foto în condiții de luminozitate scăzută sau îl poți folosi ca și lanternă.

Ce știe să facă acest dispozitiv de tradus?

Display-ul de 2 inch afișează un meniu intuitiv, ușor de utilizat chiar și de cei mai puțin familiarizați cu tehnologia. Selectezi cele două limbi pentru traducere, apeși butonul de ok și gata, poți începe să traduci ceea ce îți dorești. Discuți cu o persoană de altă naționalitate și vă înțelegeți fără ca vreunul din voi să trebuiască să știe limba celuilalt sau o limbă de uz internațional. Ce trebuie să faci este să apeși butonul corespondent limbii în care se vorbește.

Însă Translator Vocal Vasco M3 nu știe doar atât.

În meniul lui vei mai găsi și acest Translator foto care te va ajuta să traduci texte. Imaginează-ți că ajungi într-o țară străină, în care nu înțelegi textele de pe semnele de circulație sau meniul de la restaurant. Cu funcția aceasta vei putea să traduci ceea ce ai nevoie. Și hai să îți arăt cum. Am selectat un semn de circulație cu text în arabă, pe care iată cum îl traduce, folosindu-se de cameră și totodată am tradus și acest text din manualul de instrucțiuni, în care îmi arată cât de bine se descurcă device-ul cu această funcție.

Dispune și de funcția TranslaCall, ce te ajută să traduci convorbiri telefonice. Cum se întâmplă treaba aceasta? E relativ simplu. Pui telefonul pe speaker, apropii cele două dispozitive, și în felul acesta translatorul mijlocește practic convorbirea telefonică. Adică îți traduce ție ce spune cealaltă persoană, iar ei îi traduce ce spui tu.

Tot cu acest translator mai poți să te conectezi în conferințe sau dialoguri cu până la 100 de persoane din diferite colțuri ale planetei, prin funcția Multi Talk, fiecare participant vorbește în limba lui, iar translatorul traduce instant conversația în limba ta nativă, păstrând-o ulterior în istoric, în cazul în care ai nevoie să reiei anumite detalii. Poți chiar să partajezi pe mail aceste discuții, sub forma unui pdf, ușor de parcurs.

Translatorul vine chiar și cu o opțiune de învățare a limbilor străine, în cazul în care îți dorești să dobândești anumite cuvinte sau expresii.

Translatorul se laudă cu o acuratețe a traducerii de până la 96%, ceea ce zic eu că este mai mult decât ok.

Care este avantajul lui Vasco Translator M3 față de Google Translate?

Bun, acum că am văzut de ce este în stare acest translator, poate că te întrebi de ce ai investi într-un produs ca acesta când ai Google Translate pe telefon? Care este avantajul lui?

În primul rând este extrem de ușor de folosit, iar pentru cei mai puțin familiarizați cu tehnologia, dar dornici de a călători, acest aspect este extrem de important. În al doilea rând ai acces gratuit la internet nelimitat pentru traduceri în aproximativ 200 de țări, un aspect extrem de important. Nu de fiecare dată găsim o rețea wifi disponibilă atunci când avem nevoie de ea. În al treilea rând pentru cei ce participă la conferințe, meeting-uri, cu participanți sau colaboratori din lumea întreagă, se pot exprima liniștiți, concentrați pe mesajul transmis, fără emoții că nu stăpânesc o anumită limbă atunci când trebuie să ia cuvântul. Cam acestea ar fi avantajele pe care eu le văd la Vasco Translator M3.

Autonomie

În plus are o autonomie de până la 180 h. Dacă telefonul s-ar putea să te lase în câteva ore, că na atunci când călătorești poate faci o mulțime de fotografii, filmări, folosești Maps, poate faci și un video call. Ei bine, translatorul are o baterie suficient de generoasă încât să nu te lase la greu.

Preț și disponibilitate

Prețul lui Vasco Translator M3 este de 1389 lei. Folosește până pe data de 6.05.2022 codul de reducere GADGETR5 și beneficiezi de reducere de 5% la achiziția unui translator Vasco M3.

Concluzie

Vasco Translator M3 este un produs fain în special pentru cei ce își doresc un device cât mai ușor de utilizat, care să nu le complice existența. Consider că este un device util pentru a te ajuta să te descurci în orice situație. Atâta timp cât te poți face înțeles, părerea mea e că te poți descurca și la capătul pământului.

Păreri Pro și Contra

Pro:

  • este un dispozitiv de tradus ușor de folosit
  • are o autonomie generoasă
  • știe peste 70 de limbi

Contra:

  • traducerea este redată cu o rapiditate cam mare pentru anumite persoane

 

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Eficiență - 8.2
Funcții - 8.6
Autonomie - 9.1

8.7

O alegere inspirată

Când vrei să călătorești, comunicarea este esențială pentru a ajunge la destinația dorită. Vasco M3 este un translator texte ușor de folosit chiar și de cei mai puțin familiarizați cu tehnologia.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 3.04 ( 17 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.