UTOK U28HD1 – televizorul non-smart HD

De ceva timp încoace, piața de producători de electronice din țară se dezvoltă foarte frumos. Unul dintre cei mai populari producători este UTOK, acesta reușind să ajungă să aibă o gamă variată de dispozitive smart și, mai nou, și o serie de televizoare. UTOK U28HD1 este un televizor HD non-smart care va atrage cu siguranță mulți utilizatori, oferind dotări atractive pentru un preț foarte bun. Are un preț de aproximativ 979 lei(verifică preț actualizat), oferind astfel un raport foarte bun între preț și dimensiunile ecranului. Cu toate astea, este un televizor HD simplu, ideal pentru cei interesați strict de vizionarea standard a canalelor TV sau a conținutului video și audio din surse externe. Raportul calitate-preț este unul foarte bun.

Modelul are un design simplu, care duce destul de mult spre cele ale monitoarelor, iar la acest lucru contribuie destul de mult suportul și butoanele pentru setare plasate la baza ecranului. Suportul este alcătuit dintr-o bază cilidrică fixată de un picior plat dreptunghiular. Carcasa și suportul sunt complet negre, existând însă un contrast între plasticul mat de pe carcasă și cel lucios de pe suport. Rama nu este foarte subțire, semănând mai mult cu cele de monitor. În același timp, după cum spuneam, la baza ecranului se găsesc butoane de reglare a setărilor, la fel cum se întâmplă în cazul monitoarelor. Cât priveşte dimensiunile, acestea sunt de 645 x 403 x 74 mm.

Poze cu televizorul

UTOK U28HD1

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 71 cm, fiind cu o idee mai mic decât standardul HD/Full HD.  Imaginile sunt redate la rezoluția de 1366 x 768 pixeli. Claritatea este destul de bună, acest lucru datorându-se faptului că ecranul nu este foarte mare. Spre deosebire de celelalte modele HD non-smart din seria UTOK, cel de față prezintă o luminozitate mai bună. Aceasta are valoarea de 200 cd/mp și ajută la redarea unui contrast nativ de 1200:1. Culorile sunt vii și strălucitoare, rezultatul general fiind unul atractiv. Timpul de răspuns este de 8 ms, iar unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune, atingând 178 de grade atât pe orizontală, cât și pe verticală. Televizorul poate fi folosit și pe post de monitor, redând imaginile la o scară mai mare.

Sistemul audio integrat are o putere de 16 W și este dotat cu mai multe opțiuni de personalizare, sunetul având o calitate foarte bună pentru dimensiunile și nivelul de preț al televizorului. Acesta este puternic și amplu, totodată existând și un player multimedia integrat pentru redarea de muzică direct de pe un stick USB.

La nivelul port-urilor vei găsi 1 port HDMI, 1 port USB, 1 intrare de PC, 1 intrare Scart, 1 intrare video composite și 1 intrare component.  Ai astfel posibilitatea să conectezi orice dispozitiv extern, de la playere Blu-ray sau DVD până la console de joc, sisteme audio, PC-uri, laptop-uri etc. S-ar putea totuși să ai probleme atunci când vrei să conectezi mai multe dispozitive în același timp, numărul pentru fiecare tip de port fiind minimal. Nu în ultimul rând, modelul este dotat cu un tuner digital DVB-T/T2/C.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran HD de dimensiuni foarte bune pentru nivelul de preț
  • imagini de calitate
  • sunet atractiv

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 7.9
Display - 7.9
Conectivitate - 7.6

7.8

O alegere accesibilă

UTOK U28HD1 este un televizor potrivit mai degrabă pentru camera copiilor sau de ce nu pentru bucătărie, pentru care vei plăti un preț destul de rezonabil.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.