Toyota implemetează centura auto care anticipează un atac de cord

mașina inteligentă ce îți spune când ești pe cale să faci atac de cord

În ultimii ani, autoturismele au devenit tot mai inteligente, fiind dotate cu tot felul de senzori pentru a oferi utilizatorului o siguranță în trafic tot mai mare. Toyota face un pas înainte și dezvoltă o centură de siguranță inteligentă, menită să anticipeze un eventual atac de cord al șoferului. Noua tehnologie ar putea salva nu doar viața șoferului, ci și pe cea a pasagerilor din autoturism și chiar a altor șoferi participanți la trafic.

Centura inteligentă va fi capabilă să depisteze primele semne ale unui posibil atac de cord, autoturismul oprindu-se în mod automat, înainte ca starea de sănătate a șoferului să se agraveze.
Deocamdată proiectul este în fază de dezvoltare, însă cei de la Toyota își doresc să îl implementeze până în 2020. Pentru dezvoltarea tehnologiei, Toyota a încheiat un parteneriat cu Michigan Medicine.

Centura inteligentă va fi capabilă să măsoare ritmul cardiac, în baza unei electrocardiograme. Totodată va avea implementată și un algoritm de învățare, pentru a putea depista eventualele schimbări ale bătăilor inimii, astfel încât să poată depista cu ușurință un eventual atac de cord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.