Tesla model S P100D, un nou record mondial de autonomie – 1078 km cu o singură încărcare

În prezent vedeta companiei Tesla este nimeni alta decât Tesla Model3, iar acest lucru este lesne de înțeles de ce. Prețul de aproximativ 35.000 euro, o face cât se poate de atractivă pentru cei ce visează de ceva vreme la un autoturism electric. Deja vorbim de un model, ce se adresează unul segment de piață mult mai larg, și nu doar unui public select.

Tesla model S P100D

Cu toate acestea, iată că preț de câteva ore, o asociația non-profit din Italia, alcătuită de fani ai cunoscutului brand, a reușit să atragă atenția prin stabilirea unui nou record mondial.

Potrivit publicației The Verge, cei de la Tesla Owners Italia au reușit să parcurgă o distanță de 1078 km cu o Tesla Model S P100 dintr-o singură încărcare,doborând vechiul record mondial de 901 km, stabilit în Belgia, în Iunie 2017.

Ce i-a ajutat să stabilească acest nou record? Câteva sacrificii evident: aerul condiționat oprit, șofarea cât mai liniștită, fără a pișca prea tare accelerația(viteza medie fiind de 40 km/h) și folosirea cauciucurilor cu rezistență minimă la rulare. Timpul de parcurgere al celor 1078 km a fost de 29 ore, iar traseul a fost parcurs de 5 piloți.

În urma stabilirii noului record, Elon Musk i-a felicitat pe Twitter pe cei ce au reușit să depășească un traseu de 1000 km cu un autoturism electric dintr-o singură încărcare.

elon musk

Tesla Model S P100D face parte din gama premium și are o autonomie medie de 539 km, iar prețul ei depășește 100.000 $. Interesant ar fi să vedem de ce este în stare și noul „autoturism electric de buget”, Tesla Model 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.