Tesla micșorează iarăși prețurile!

De la finalul anului 2022 prețurile autoturismelor Tesla au scăzut extrem de mult. Și nu doar în China, ci și în America și Europa. Competiția tot mai acerbă în zona de autoturisme electrice, face ca prețul acestora să devină tot mai accesibil. Astfel că producătorul american a anunțat săptămâna aceasta o nouă tăiere de prețuri, însă momentan doar pentru China: 2000 de dolari pentru Tesla Model Y, iar pentru Tesla Model 3 oferă o reducere pentru asigurare de 1100 de dolari.

Măsura aceasta vine pe fondul războiului aprig dintre Tesla și producătorii auto locali: BYD, Nio și Xpeng, ce a dus la o scădere a marjelor în al doilea trimestru al lui 2023. Deși producția din Shanghai este în creștere, se pare că producătorul american a început să piardă serios teren în fața producătorilor chinezi. Motiv pentru care s-a ajuns la aceste reduceri de preț repetate, în încercarea de a scăpa de stocuri și de a mări numărul de livrări.

Nu cred că vom vedea aceste reduceri și pentru stocurile din Europa sau America. Deocamdată aici concurența nu este atât de acerbă și oricum prețurile au fost ajustate destul de mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.