Tesla și-a recăpătat statutul de cea mai rapidă mașină electrică din lume

La începutul lui 2017, în cadrul târgului de tehnologie CES Las Vegas, Faraday Future, se lăuda cu cel mai rapid autoturism electric de pe piață. Este vorba despre modelul FF 91, ce atingea 100 km în doar 2,39 secunde, un scor de-a dreptul amețitor, chiar și pentru o mașină pe carburant.

Tesla P100D și-a recâștigat poziția de lider în mai puțin de o lună, printr-o simplă actualizare a software-ului. În cadrul unei noi demonstrații pe canalul de YouTube Tesla Racing Channel, am putut vedea zilele trecute cum o Tesla Model S P100D, atingea 100 km într-un timp de 2,389 secunde.

CEO-ul Tesla, Elon Musk anunța încă din Noiembrie 2016 faptul că Tesla Model S urmează să primească un update ce îi va permite să atingă 100 km în 2,5 secunde. Iată că autoturismul a reușit să obțină un scor mult mai bun în urma update-ului, surclasând proaspătul lider. Mai mult de atât Elon Musk este de părere că varianta pentru curse ar putea atinge chiar și 2,1 secunde. Așadar, se pare că este nevoie de mult mai mult efort pentru a surclasa un gigant precum Tesla.

Tesla P100D

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.