CES 2017 – gadget-uri noi și tendințele tehnologice pentru anul acesta

CES 2017, cel mai important târg de tehnologie din Las Vegas și-a deschis ieri porțile pentru a ne prezenta noutățile de anul acesta. Este locul în care marii producători își lansează cele mai interesante device-uri. La târgul cu o tradiție de 50 de ani vei putea vedea de la mașini futuriste, drone ce filmează în 4K, telefoane super deștepte, PC de ultimă generație, televizoare OLED ce au grosimea a 3 monede și până la electrocasnice pentru locuințe inteligente.

ces 2017

ASUS lansează două smartphone-uri noi: ZenFone 3 ZOOM și ZenFone AR. Primul vine echipat cu camera duală cu zoom optic întâlnită pe iPhone 7, în timp ce al doilea este echipat cu tehnologia augmentată Google Tango. De asemenea ASUS a prezentat și noul ZenBook. Este vorba despre ZenBook 3 Deluxe, o versiune îmbunătățită a lui ZenBook 3.

zenfone-3

zenbook deluxe

Se pare că în 2017 BlackBerry se va reinventa. În decembrie chinezii de la TCL au obținut licența pentru un software global pentru smartphone-uri, iar noul BlackBerry va avea la bază 3 caracteristici importante: securitate, productivitate și fiabilitate. Ca și modelele anterioare, va beneficia de tastatură QUERTY. Mai multe detalii despre noul BlackBerry vor fi dezvăluite luna viitoare în apropierea Mobile World Congress.

blackberry

Tot mai multe autoturisme electrice sunt prezentate la târgul de tehnologie. Faraday Future lansează primul autoturism. Este vorba despre FF 91, ce ar putea fi cea mai rapidă mașină electrică realizată până în prezent. Cu 1050 CP, mașina atinge 100 km în 2,39 secunde. Și nu doar atât. Faraday Future susține că vorbim și de cel mai deștept autoturism realizat vreodată. Rămâne de văzut dacă Faraday va putea livra ceea ce promit, dar în cazul în care FF 91 va ajunge pe piață, cu siguranță Tesla va avea un competitor puternic.

Samsung susține locuințele Smart și ne prezintă anul acesta combina frigorifică Family HUB 2.0, ce integrează un ecran digital cu o serie de aplicații interesante, menite să ajute utilizatorul să își organizeze mult mai ușor cumpărăturile și alimentele, dar și să aibă acces la diferite forme de divertisment direct din confortul propriei bucătării. Noul model este un upgrade al modelului Family HUB 1.0, lansat anul trecut.

Family HUB 2.0

Samsung lansează și o gamă de electrocasnice încorporabile inteligente, prin care își propune să îmbunătățească viața consumatorului de rând. Așadar pe noile electrocasnice de bucătărie vom putea vedea tehnologii precum Virtual Flame(flacără virtuală) sau Magnetic Knob(Buton magnetic) pentru un control mai precis atunci când vine vorba de gătire. Noile electrocasnice încorporabile beneficiază de conectivitate WiFi, astfel că vor putea fi folosite de la distanță, de pe smartphone. Se pare că nu va mai trebui să îți faci griji că se arde mâncarea dacă nu stai lângă plită. Prin Bluetooth plita se sincronizează cu hota Samsung, iar în momentul în care te apuci de gătit, se pornește și ventilatorul și iluminarea hotei. Noile tehnologii vin și cu prețuri pe măsură, așa că va mai dura ceva timp până când le vom avea și noi în locuințe, însă sunt convinsă că dispozitivele ce au prețuri amețitoare astăzi, ”mâine” vor fi foarte accesibile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.