Tapo RV30 de la TP-Link: Cel Mai Nou Ajutor pentru Curățenie!🔥🔥🔥

Când auzi TP-Link ce-ți vine în minte? Exact, routere, camere, adaptoare. Ei bine, producătorul tocmai și-a făcut debutul și pe piața roboților de aspirare, îmbogățindu-și portofoliul de produse cu două astfel de modele: Tapo RV30, modelul standard și Tapo RV30 Plus, variantă ce vine în plus și cu stație de descărcare. Noi am primit în teste versiunea standard și așa cum obișnuim să facem cu produsele testate, am pus roboțelul la treabă, să vedem de ce este în stare, și cât de eficient se dovedește a fi în ograda omului.

Unboxing

Tapo RV30 vine frumos ambalat într-o cutie de dimensiuni generoase. În interiorul ei găsim un ghid de utilizare, un filtru Hepa suplimentar față de cel care se găsește deja pe poziții, în interiorul robotului de aspirare, dock-ul de încărcare cu încărcătorul, robotul de aspirare, un accesoriu pentru îndepărtat firele de păr, recipientul de colectare conceput împreună cu rezervorul de apă, o idee puțin diferită față de ce am văzut până acum la ceilalți roboți de aspirare din piață. Mai găsim și o perie laterală în plus față de cea care se regăsește deja montată pe roboțel și mopul, ce vine cu două lavete pentru spălare. Roboțelul este ușor de pregătit pentru a fi pus la treabă.

Design

Roboțelul arată tare bine. Îmi place că este realizat dintr-un plastic mat, ce împiedică amprentele să rămână pe el. Vine într-o combinație de alb cu negru, este finuț, modern, integrându-se cu ușurință în decorul locuinței. Are 9,5 cm înălțime, astfel că se poate strecura cu ușurință pe sub o mare parte din piesele de mobilier, nu foarte joase. De exemplu la noi la birou se strecoară pe sub o parte din dulapuri, pe sub calorifer, însă nu reușește și pe sub mobilierul de pe hol, care este destul de jos. Pentru a-l porni sau a-l opri ai un buton pe laterală. Pe suprafața de deasupra se observă 3 butoane led, ce-ți permit să folosești roboțelul și în modul manual. Și avem așa: butonul de pornire/oprire, butonul home pentru alimentare și butonul pentru curățarea petelor, ce poate fi folosit și pentru blocarea butoanelor atunci când în preajmă sunt și copii. În apropierea lor se observă un mic turn ce găzduiește senzorul LIDAR, care împreună cu giroscopul face ca maparea 2D a suprafețelor aspirate să fie cât mai precisă. Tapo RV30 scanează perimetrul destul de bine, știe să recunoască obstacolele, se atinge ușor de ele, însă nu se zgârie. Având bumperul de atenuare a loviturilor absoarbe cu ușurință șocurile.

Echipat cu o mulțime de senzori, Tapo RV30 este capabil să recunoască trepte, margini sau orice alte zone periculoase, astfel încât să evite accidentele. Se descurcă să aspire și covoarele sau mocheta în mod eficient, însă nu-ți recomand să îl folosești pentru covoarele cu firul lung, căci periile pot rămâne blocate. Ce trebuie să știi aici este că ai două opțiuni pentru aspirarea covoarelor, cel standard și cel boost, ce turează motoarele la maxim pentru a aspira praful și murdăria de pe podea.

Recipientul de colectare are o capacitate de colectare de 400 ml. Este suficient de generos încât să aspire o suprafață destul de mare înainte să fii nevoit să îl golești. Oricum, te anunță el când ar fi cazul să o faci. Ce mi-a plăcut aici și nu am văzut la alți roboți de aspirare, este faptul că vine cu un mic detaliu util. Are o clapetă din plastic care acoperă fanta prin care murdăria ajunge în recipientul de colectare astfel încât să nu ai supriza neplăcută să-ți scape gunoiul din el atunci când îl scoți din roboțel.

Rezervorul de apă are o capacitate de 300 ml, suficient de mare pentru a șterge podeaua unui apartament de 60 mp. cu o singură alimentare. Rezervorul este dotat cu o pompă motorizată, ce îi permite să ajusteze cantitatea de apă folosită atunci când spală pe jos. De rezervor se atașează mopul prin apăsare. Recunosc mi-ar fi plăcut să nu fiu nevoită să scot de fiecare data rezervorul pentru a atașa sau a scoate mopul. Mi s-ar fi părut mai confortabil să pot face asta fără să fiu nevoită să scot și un alt accesoriu.

Peria principală este ușor de scos pentru a fi curățată, mai ales că vine și cu acest accesoriu pentru tăiat firele de păr. Mi-ar fi plăcut să îi găsescă un loc acestui accesoriu undeva pe suprafața aspiratorului, astfel încât să îl ai la îndemână atunci când ai nevoie. Altminteri, e posibil să-l rătăcești prin sertare.

Tapo RV30 se laudă cu o putere de aspirare extrem de mare, 4200 Pa, ceea ce-l face să concureze cu cei mai puternici jucători din piață. Robotul de aspirare al celor de la Tp Link este capabil să aspire nu doar particulele de praf, ci și bomboane, orez, biscuiți sau fulgi de porumb. Are 4 trepte de aspirare, în funcție de nevoile utilizatorului. Îmi place că nu este zgomotos nici măcar la putere maximă.

Roțile acoperite cu un strat gros de cauciuc sunt motorizare. Ele sunt construite astfel încât să poată escalada fără probleme pragurile mici.

Bateria are o capacitate destul de mare, 5000 mAh, ce îi asigură o autonomie de până la 3 ore de funcționare, în funcție de setările stabilite.

Punere în funcțiune

De cum îl scoți din cutie roboțelul este gândit pentru a fi pus la treabă cu ușurință. Se conectează cablul de încărcare la dock-ul, gândit să ascundă frumos surplusul de cablu, pentru un aspect cât mai estetic. Mai mult, un detaliu pe care eu nu l-am mai văzut în altă parte, permite utilizatorului să decidă pe care parte dorește să scoată cablul de încărcare din dock. Ulterior roboțelul se poziționează astfel încât pinii metalici de pe dock să se conecteze cu pinii de pe roboțel. După care îl pornești, ai două posibilități pentru a-l controla: fie manual, folosind butoanele de pe suprafața lui, fie dacă vrei să te bucuri de toată partea lui Smart, descarci pe telefon aplicația Tapo, compatibilă atât cu iOS, cât și cu Android. Aplicația vine cu o mulțime de opțiuni:

 • poți controla roboțelul de la distanță, practic din orice zonă ai o conexiune bună la internet,
 • roboțelul oferă două moduri de funcționare: cel în care doar aspiră și cel în care aspiră și șterge pe jos
 • în ceea ce privește setările de aspirare, ai posibilitatea să alegi din 4 opțiuni, iar pentru umezirea mopului poți alege din 3 opțiuni nivelul de umezire, în funcție de cât de murdară este pardoseala
 • poți personaliza curățarea camerelor, de exemplu pentru bucătărie și baie poate ți-ai dori să insiste cu spălarea gresiei.
 • poți stabili zone pe care ai vrea să le curețe
 •  poți ridica pereți virtuali sau stabili zone interzise, în cazul în care nu vrei să intre în anumite colțuri,
 • permite stabilirea unui interval orar de curățare
 • Managementul hărților – oferă posibilitatea de a salva mai multe hărți. Opțiunea aceasta este foarte utilă pentru locuințele cu etaj, căci Tapo RV30 îți permite să salvezi harta fiecărui etaj.
 • poți alege ordinea camerelor în care dorești să se facă curățenia.
 •  poți vedea raportul de curățenie
 • îi poți adăuga un nume roboțelului de aspirare
 •  poți controla chiar și manual aspiratorul
 •  din setări poți umbla la volumul aspiratorului, poți selecta limba, poți bloca robotul în caz că ai vreun micuț curios prin preajmă, poți alege cum dorești să aspire covorul, poți partaja dispozitivul și altor membri ai familiei, poți chiar seta ca un interval orar în care să nu deranjeze.

Aplicația este destul de complexă și intuitiv de folosit. Nu o să-ți fie greu să te obișnuiești cu ea.

Test de curățare

Ok, am vorbit atâta despre Tapo RV30, dar hai să îl punem și la treabă zic, să vedem cum se descurcă. Și i-am pregătit 2 teste. Unul pe parchet și gresie, cu ceva orez, bombonele și ceva biscuiți pisați, un scenariu probabil mai ales într-o locuință cu copii.
După acest test iată ce concluzie am tras. Tapo RV30 a identificat faptul că podeaua este mai murdară ca de obicei și a tot insistat până când a reușit să adune în mare parte resturile de pe jos. Spun în mare parte pentru că nu a reușit să strângă chiar tot. Un 8 din 10 aș zice eu aici.

Iar cel de-al doilea test s-a dat pe mochetă, acolo unde am aruncat câțiva fulgi de porumb mărunțiți. Și aici am văzut că robotul a insistat destul de mult, iar asta mi-a plăcut mult. A insistat până când na reușit să aspire tot ce era în zona respectivă. Chiar nu am avut ce să-i reproșez aici.

Mentenanță

Și-am ajuns și la partea de mentenanță, care nu este deloc complicată. În aplicație poți vedea când e cazul să schimbi filtrul sau periile roboțelului. La 2-3 luni se recomandă înlocuirea mopului, dar evident că după fiecare utilizare va trebui să speli mopul și recomandat ar fi să nu îl lași atașat robotului, dacă nu vrei să se îmbâcsească și să prindă un miros urât. Mai trebuie din când în când să ștergi și senzorii roboțelului, evident să golești recipientul de colectare atunci când e cazul și cam asta e tot.

Pret și disponibilitate

Tapo RV30 poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2200 lei. Pentru cei ce vor să scape de corvoada de a curăța recipientul de colectare, pentru încă 400 lei îl plus pot alege modelul Tapo RV30 Plus, modelul ce vine cu stație de descărcare.

Concluzie

Ca și o concluzie, eu zic că Tapo RV30 este o opțiune bună de luat în calcul în cazul în care ești în căutare unui roboțel de aspirare 2 în 1. După cum ai văzut în testele noastre, se descurcă binișor cu aspirarea, atât a parchetului, gresiei, cât și a mochetei. Mi-ar fi plăcut ca mopul să fie ceva mai mare și să aibă o prindere mai facilă, mai au ceva de lucru la senzorii de proximitate, dar hei nu se dă în lături atunci când trebuie să curețe zone mai dificil de aspirat și spălat. Ba chiar insistă atunci când e cazul și nu lasă pete sau dâre în urma lui.

Păreri Pro și Contra

Pro

 • design elegant
 • recipient de colectare cu clapetă pentru a împiedica gunoiul să pice
 • aplicatie ușor de utilizat
 • este puternic și eficient

Contra

mopul mi-ar fi plăcut să fie atașat fără a scoate un alt accesoriu

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Eficiență - 8.5
Putere - 8.7
Autonomie - 8.8

8.7

O alegere eficientă!

User Rating: 4.57 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.