Review Star-Light 22DM3000 – probabil cel mai ieftin TV Full HD

În ultima perioadă am tot testat televizoare 4K, cu diagonală generoasă, potrivite pentru living, un dormitor sau de ce nu pentru birou. Însă sunt situații, în care nu aș vedea rostul unei investiții atât de costisitoare, iar aici mă refer la bucătărie, camera copilului sau pentru garaj, în cazul în care îți place să meșteșugești una alta. Star-Light 22DM3000 ar putea fi o alegerea bună în oricare din situațiile enumerate mai sus și nu numai. Este un TV cu rezoluție Full HD, are o diagonală de 22 inch, adică 55 cm și are un preț de 450 lei, la momentul review-ului(verifică preț actualizat). L-am testat și noi timp de o săptămână, iar în cele ce urmează vei afla și dacă își merită prețul sau nu.Star-Light 22DM3000

Design

Poate că Star-Light nu îți sună foarte cunoscut, și nici nu mă miră acest aspect având în vedere că este un brand relativ nou, lansat la finalul lui 2014. Ce trebuie să știi, este că Star-Light este o marcă eMAG, cu un portofoliu de produse destul de generos, ce asigură un raport calitate-preț destul de bun.

Primul lucru pe care l-am sesizat atunci când a venit televizorul a fost greutatea sa. Televizorul este foarte ușor, cântărește numai 1,8 kg, ceea ce înseamnă că te vei descurca să îl transporți doar cu o mână. În plus, se montează foarte ușor. Vine cu două piciorușe din plastic, însă poate fi montat chiar și pe un suport TV de perete, în funcție de preferințele utilizatorului. Dimensiunile sale sunt de 506 x 337 x 165 mm și consumă doar 30 W. Are un panel destul de îngust, însă înspre partea de mijloc se îngroașă până la 7 cm. Aici este găzduită toată partea de conectică, sunetul și partea hardware.

 Vezi televizorul în magazin

Telecomandă

Televizorul vine împreună cu o telecomandă cu al cărei meniu sigur vei fi familiarizat de la modelele mai vechi. Este ușoară, cam plăsticoasă, însă nici nu aveam pretenții mai mari de atât de la un televizor ce are un preț atât de bun. Permite realizarea de liste cu canale favorite, până la 4 liste, astfel încât să aranjezi canalele TV după frecvența cu care le urmărești. În felul acesta nu vei sta să butonezi prea mult telecomanda pentru a accesa canalul dorit.

Star-Light 22DM3000

Imagine

Star-Light 22DM3000 vine cu o rezoluție Full HD, oferind imagini surprinzător de clare și detaliate. E adevărat la diagonala aceasta rezoluția Full HD este binevenită în cazul în care ai de gând să mai folosești ocazional TV-ul pe post de monitor. În rest nu cred că vei sta foarte aproape de el, astfel încât să conteze atât de mult densitatea pixelilor. Culorile sunt puțin saturate pentru gustul meu, însă sunt convinsă că acest aspect se poate rezolva cu puțină răbdare dacă te joci prin setări.

Ecranul este mat, iar acest aspect s-ar putea dovedi util, în special dacă îl achiziționezi pentru o cameră foarte luminoasă și vrei să îl montezi într-un colț în care bate soarele o bună parte din zi. În mod normal, dacă ecranul ar fi strălucitor, lumina s-ar reflecta în el și nu s-ar mai vedea mare lucru.

Sunet

Sonorizarea este de 6W. Nici nu mă așteptam la mai mult de atât și pentru gustul meu este chiar suficient. Mă gândesc că nu ai de gând să trezești vecinii atunci când îl aprinzi. Sunetul este decent, însă își pierde din fidelitate pe măsură ce volumul crește.

Conectivitate

Pe spate se găsește toată gama de porturi încorporată și avem așa: un port USB 2.0, o intrare component, o intrare PC, minijack pentru căști, un port HDMI, Slot CI+ și SCART pentru nostalgici. Poate cine știe mai ai un video uitat prin podul casei părintești și câteva casete din tinerețe.

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Imagine - 8.9
Conectivitate - 8.7

8.8

O alegere accesibilă

Star-Light 22DM3000 este probabil cel mai ieftin TV cu rezoluție Full HD de pe piață. Are o diagonală de 55 cm și cântărește mai puțin de 2 kg.

Vezi în magazin
User Rating: 3.15 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.