Spot- simpaticul roboțel ar putea fi folosit și în război?

Spot este robotul conceput de cei de la Boston Dynamics. În urmă cu aproximativ 1 an vă spuneam cum au implicat ei câinele robot în diferite acțiuni: de respectare a distanțării sociale în parcuri, de triere a pacienților sau cum a fost folosit el pentru a păzi o turmă de oi.

Iată că în urma unei postări recente de pe Twitter aflăm că mai nou armata franceză l-a folosit pe Spot în mai multe exerciții militare. Deocamdată se pare că Spot ar fi fost folosit în cadrul școlii militare din Hexagon, doar pentru patrulare și monitorizare, cu scopul a li se evalua utilitatea în astfel de situații. Printre scenariile simulate, au fost atât operațiuni defensive, cât și operațiuni defensive. Potrivit publicației franceze, Ouest-France, spot ar fi încetinit operațiunile, dar au adus un aport considerabil pe parte de securitate.

Michael Perry, vice-președintele pentru business development al Boston Dynamics, a declarat că Spot ar fi fost achiziționat de la un distribuitor european, fără ca producătorul să fie informat de scopul în care ar urma să fie utilizat robotul.

În termenii și condițiile de utilizare ale lui Spot, este interzisă folosirea lui pentru rănirea sau intimidarea persoanelor sau animalelor. De aceea exercițiul militar a ridicat atât de multe semne de întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.