Sony Bravia 49XE7005 – un Smart TV pentru living

Foarte bogat în specificații interesante, Sony Bravia 49XE7005 ne-a atras atenția încă de la început prin designul său impunător. Pare un televizor cât se poate de simplu dacă este descoperit într-o poză pe internet, însă în carne și oase ( piese și carcasă) reușește să eclipseze destul de puternic alte modele. Are și cu ce, în condițiile în care este foarte mare. Ecranul de 123.2 cm este suficient pentru a transforma livingul într-un mic cinematograf. Este adevărat că există și televizoare mai mari, însă pentru o locuință credem că acest Sony este mai mult decât suficient.

Acesta poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2599 lei (vezi preț aproximativ).

Rămânem la partea fizică și descoperim și alte lucruri interesante:

  • Rame foarte subțiri care îmbunătățesc destul de mult experiența în timpul vizionării;
  • Materiale de o calitate foarte bună;
  • Un suport simplu și elegant.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Poze cu televizorul Sony Bravia 49XE7005

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Nimeni nu cumpără un televizor pentru aspect, sau doar pentru aspect. Evident, fiecare utilizator caută să descopere experiența din timpul vizionării unui film sau din timpul unui joc. Pentru a îmbunătăți această experiență, cei de la Sony au ales cu atenție fiecare tehnologie, în așa fel încât să pună în valoare ecranul mare. Printre tehnologiile care merită amintite se numără:

  • X-Reality Pro 4K. Este o soluție prin care fiecare pixel este procesat și convertit în așa fel încât să transforme întregul ansamblu într-unul cât se poate de clar. Imaginile sunt îmbunătățite în timp real.
  • Live Colour. Fiecărei culori i se acordă atenție, iar televizorul construit de Sony are câteva milioane de culori;
  • Funcție destinată îmbunătățirii dinamice a contrastului.

Pentru cei care iubesc să se joace, vestea bună este că Sony Bravia 49XE7005 facilitează o claritate HDR a jocurilor de pe PlayStation.

Experiența nu trebuie privită doar din punct de vedere al imaginii, sunetul având și ele destul de multe de spus. La un ecran mare, cu culori vii și interesante se pretează niște boxe solide și puternice. Cele două boxe ale acestui televizor au câte 10 W RMS fiecare și atrag printr-o serie de caracteristici superioare de sunet. Sunt prezente caracteristici uzuale, precum Dolby Digital, dar și caracteristici inedite, precum S-Force Front Surround.

Combinația dintre imagine și sunet aduce un echilibru foarte interesant în fața utilizatorilor și mulțumește aproape fiecare utilizator. În principiu, majoritatea celor care au achiziționat acest dispozitiv s-au declarat mulțumiți, problemele celor nemulțumiți fiind, de regulă, legate de mici erori.

Funcția smart completează cu succes caracteristicile televizorului. Ca orice alt televizor modern,  Sony Bravia 49XE7005 este smart. Nu este nimic inedit la acest lucru, însă merită remarcat faptul că funcția smart se mișcă destul de bine. Conform utilizatorilor există produse Sony ceva mai rapide decât acesta, dar dacă se ia în considerare și prețul care depășește cu puțin 2500 de lei, se ajunge la concluzia că merită mai mult o investiție în Bravia 49XE7005.

Televizorul nu este smart doar pentru că permite navigarea pe internet și că dispune de câteva aplicații, ci și pentru că dispune de câteva caracteristici interesante, cum ar fi controlul dinamic al iluminării din spate.

Completăm caracteristicile amintind de cele 3 intrări USB, cele 3 porturi HDMI și intrările video composite sau ieșirea audio digitală. Acestea nu au nimic foarte special, însă reușesc să contribuie la flexibilitatea televizorului și automat, la experiența utilizatorului.

Păreri pro şi contra

Pro:

Contra:

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Imagine - 9
Conectivitate - 9

9

O alegere inspirată

Sony Bravia 49XE7005 este destinat persoanelor care au suficient spațiu în living, au un buget decent și doresc să se bucure din plin de imagini de calitate. Chiar dacă nu este prima opțiune atunci când pleci la cumpărături, are cu ce să te convingă să îl urci în topul preferințelor.

Vezi în magazin
User Rating: Be the first one !

Un comentariu

  1. Ma poate ajuta cineva sa activez hdr uhd collor pe hdmi 1 pe televizorul sony bravia 49xf7005? Am un ps4 pro si ma pune sa activez hdr-ul din setările televizorului si nu știu…Televizorul are un sistem mai diferit pe care nu il înțeleg (Linux)… Dacă se poate să îmi explice cineva pas cu pas, multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.