Sony 65X8509C – televizorul UHD uriaș cu Android

Sony 65X8509C este unul dintre cele mai performante televizoare lansate de japonezi în 2015, acesta încorporând tehnologii de top pe toate nivelele. Modelul este în același timp unul dintre cele mai scumpe, dar dacă vrei să investești într-un sistem care își va păstra actualitatea pentru mai mult timp acesta este o opțiune foarte bună. Este un televizor cu un raport excelent de calitate, dar care are un preț foarte mare pentru un buget mediu. Deşi acesta poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 13999 lei(verifică preț actualizat), iubitorii de gadget-uri vor găsi oferta foarte bun.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul este unul impresionant, îmbinând dimensiunile foarte mari ale ecranului cu un profil extrem de subțire. Televizorul măsoară astfel 1453 x 844 x 78 mm, iar rama are o grosime foarte mică, ceea ce evidențiază și mai mult dimensiunile ecranului. Designul metalic este pus în contrast cu un sistem de iluminare cu albastru care oferă o atmosferă specială pe timp de noapte. Fixarea se face cu ajutorul unui suport cu marginile rotunjite, care oferă o stabilitate foarte bună. În cazul în care vrei să fixezi televizorul pe perete, profilul foarte subțire va ajuta mult atât la aspectul practic, cât și la cel exterior.

Poze cu televizorul Smart

Sony 65X8509C

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 164 de cm, putând reda imaginile UHD la potențial maxim. Imaginile au o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli și au o claritate de 4 ori mai mare decât în cazul unui ecran Full HD. Cei peste 8 milioane de pixeli asigură redarea unor detalii dintre cele mai mărunte, ceea ce adaugă un grad ridicat de realism. Ecranul beneficiază de un motor de procesare 4K X-Reality PRO care reglează culorile, contrastul și claritatea pentru rezultate optime. Afișajul Triluminos asigură culorile bogate, care acoperă un spectru tonal larg, beneficiind în același timp de o strălucire bună. Tehnologia Micro Dimming asigură calitatea tonurilor de alb și negru pentru un contrast ridicat, așa că adâncimea este și ea impresionantă.

Upscale-ul 4K este unul eficient, ecranul redând imagini din orice sursă la o calitate apropiată de cea UHD. Bineînțeles, ecranul este dotat și cu o tehnologie pentru redarea fluidă a mișcării, Motionflow XR de 1000 Hz având o eficiență ridicată la completarea cadrelor lipsă ce compun mișcarea.

Funcțiile 3D sunt foarte atractive, păstrând contrastul și culorile și adăugând o profunzime excelentă care accentuează efectele.

La nivelul funcțiilor smart e de remarcat prezența interfeței Android ce aduce un meniu intuitiv și oferă acces rapid la aplicații, ceea ce face ca experiența să fie una plăcută și distractivă. În magazinul Google Play vei găsi toate aplicațiile și jocurile preferate, astfel că vei putea accesa internetul și funcții online la fel ca pe orice alt dispozitiv smart. De asemenea, ai la dispoziție și posibilitatea de a partaja rapid conținut folosind tehnologii wireless precum MHL sau NFC.

Sistemul audio integrat are o putere de 20 W, iar sunetul are o calitate superioară concurenței, fiind procesat în detaliu folosind o serie întreagă de tehnologii.

La nivelul conectivității vei găsi 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB 2.0, 1 port de rețea și câte o intrare Scart, video composite și component.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran UHD de mari dimensiuni
  • imagini de calitate superioară în 2D și 3D
  • funcții smart cu Android
  • sunet procesat în detaliu

Contra:

  • prețul destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.3
Display - 9.3
Conectivitate - 9.2

9.3

O alegere premium

Sony 65X8509C este unul dintre modelele de vârf ale gamei din 2015 prezentată de producător, ce asigură funcții impresionante, afișate pe o diagonală de 164 cm.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.