Sony 55X9305C – televizorul UHD smart impresionant

Sony 55X9305C este unul dintre modelele recent lansate de japonezii de la Sony, beneficiind de cele mai noi tehnologii în domeniu. Este un model smart 4K foarte performant, care în ciuda unor mici scăpări rămâne unul dintre cele mai avansate televizoare din momentul de față. Poate fi găsit în magazine la prețul de 15000 lei(verifică preț actualizat). Prețul este unul foarte mare, așa că modelul este accesibil doar unei anumite categorii de utilizatori.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Televizorul beneficiază de un upgrade impresionant pe partea de design, acolo unde încorporează zone laterale cromate și cu efect de reflexie, difuzoare de mari dimensiuni și picioare metalice. Rama este subțire, la fel cum este păstrat de altfel și profilul. Televizorul măsoară 1484 x 744 x 90 mm, devenind o prezență greu de ignorat.

Poze cu televizorul Smart UHD

Sony 55X9305C

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 139 de cm, iar imaginile sunt redate la rezoluția de 3840 x 2160 pixeli pe panoul Triluminos. Imaginile sunt procesate în detaliu pe toate nivelele, astfel încât să atingă un grad ridicat de realism. Mai întâi, tehnologia 4K X-Reality PRO procesează culorile, contrastul și claritatea în vederea obținerii echilibrului perfect. Culorile sunt de altfel foarte atractive, Sony reușind să păstreze standardele ridicate pentru care televizoarele sale au devenit cunoscute.

Spre deosebire de competiție însă, controlul asupra culorilor este mai puțin ofertant. Din fericire, nu sunt necesare foarte multe intervenții la calibrare, așa că lucrurile rămân totuși sub control. Contrastul este stabilit prin Micro Dimming și atinge valori ridicate. Upscale-ul la 4K este foarte eficient, imaginile de calitate mai slabă fiind aduse la un nivel apropiat de cel UHD.

Pentru redarea imaginilor în mișcare ecranul folosește tehnologia Motionflow XR de 1200 Hz, așa că filmele de acțiune, emisiunile sportive și jocurile se vor vedea mult mai detaliat, fără blur.

Imaginile 3D sunt foarte spectaculoase, culorile și contrastul păstrându-și nivelul de calitate, iar efectele fiind impresionante. Adâncimea are valori foarte atractive, plasându-te în mijlocul acțiunii, în timp ce modelul vine însoțit şi de două perechi de ochelari 3D cu obturator activ.

Funcțiile smart beneficiază de o interfață Android cu cele mai noi upgrade-uri, așa că navigarea este foarte fluidă. Vei putea să urmărești conținut video online, să navighezi pe internet și să joci jocurile preferate la un nivel avansat. Din când în când poate fi nevoie însă de un restart, ceea ce se dovedește destul de neplăcut. Pentru distribuirea sau sincronizarea conținutului pe mai multe dispozitive smart ai la dispoziție tehnologiile de transfer wireless NFC și MHL.

Sistemul audio integrat are o putere de 100 W și este unul cu totul special, fiind prevăzut cu difuzoare de mari dimensiuni de-o parte și de alta a ecranului. Experiența de vizionare este una completă, sunetul înconjurându-te din toate părțile și fiind procesat în detaliu pentru a fi clar și bogat. Sistemul audio beneficiază astfel de tehnologii precum Dolby Digital Plus/Pulse, Clear Phase sau S-Force Front.

La nivelul conectivității vei găsi 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB 2.0, 1 port de rețea și câte o intrare Scart, video composite și component, prin urmare orice dispozitiv extern poate fi conectat rapid. Printre posibilități se numără conectarea de tastaturi, mouse-uri, PC-uri, console, sisteme audio externe, playere Blu-ray etc.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran UHD uriaș
  • imagini de calitate foarte bună atât în 2D, cât și în 3D
  • sistem audio performant
  • funcții smart cu Android

Contra:

  • prețul destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 10
Display - 10
Conectivitate - 10

10

O alegere premium

Sony 55X9305C este unul dintre modelele de vârf ale producătorului, ce promite să satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.