Sony 55X8509C – televizorul UHD cu Android

Sony este un nume apreciat pe piața de televizoare, așa că seria de modele UHD pentru 2015 a fost foarte așteptată. Sony 55X8509C este unul dintre modelele cu ecrane generoase ale seriei, atrăgându-i pe cei în căutarea unui televizor care să umple camera de zi cu distracție. Are un preț de aproximativ 9099 lei(verifică preț actualizat). Acesta este un televizor UHD cu un pachet complet de funcții smart și 3D. Imaginile au o calitate superioară, iar funcțiile smart cresc foarte mult gradul de divertisment. Prețul este într-adevăr mai mare decât media, dar Sony este în același timp un brand de necontestat.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Televizorul are un design premium, caracterizat de finisaje metalice, un aspect ultra slim și o ramă subțire. După cum ne-am obișnuit, producătorul a ales să păstreze liniile sale clasice, lăsând marginile ascuțite. Fiind foarte subțire, modelul este ideal pentru a fi plasat pe perete, iar dacă optezi pentru fixarea standard pe masă, suportul va oferi un sprijin foarte bun. Televizorul are dimensiunile de 1236 x 759 x 222 mm, fiind unul destul de mare.

Poze cu televizorul Smart Ultra HD

Sony 55X8509C

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 139 de cm, având posibilitatea de a reda la nivel optim imaginile 4K. Raportul dintre diagonală și calitatea imaginii este esențial în cazul televizoarelor 4K, acestea necesitând o distanță mai mare de la care să fie privite pentru a recepta complet detaliile. Rezoluția de 3840 x 2160 pixeli oferă o claritate de excepție, diferența față de Full HD fiind simțitoare. Pentru a oferi aceste rezultate, ecranul beneficiază de o serie întreagă de tehnologii performante.

Astfel, tehnologia 4K X-Reality PRO procesează imaginile pentru a obține un echilibru perfect între luminozitate, culori și contrast. Culorile sunt îmbunătățite prin intermediul tehnologiei Triluminos, astfel încât să fie cât mai realiste. Tonurile sunt foarte bogate și intense, așa că rezultatele sunt dintre cele mai atractive. Redarea imaginilor în mișcare se face cu ajutorul tehnologiei Motionflow XR de 1000 Hz, aceasta completând cadrele lipsă din motive de economie și umplând spațiile pentru a crea o mișcare continuă, fără blur și fără efect de sacadare.

Întrucât conținutul 4K este mai greu accesibil, ecranul aduce toate imaginile, indiferent de sursă, la un nivel apropiat de cel UHD. Astfel, tehnologia 4K X1 face un upscale eficient, fără a provoca distorsiuni.

Funcțiile 3D sunt foarte atractive, reușind să păstreze calitatea ridicată a culorilor din 2D. Imaginile sunt redate fără efect de ghost, având în schimb o adâncime foarte bună și plasându-te în mijlocul acțiunii din filmele preferate. Vei putea de altfel să urmărești orice film în 3D, datorită funcției de conversie integrate.

La nivelul funcțiilor smart Sony a ales să integreze interfața Android, ceea ce creează o experiență mult mai familiară celor de pe smartphone sau tabletă. Vei găsi același Google Play și meniurile intuitive, iar navigarea online este foarte fluidă.

Sistemul audio integrat este dotat cu difuzoare cu o putere de 20 W și are la bază tehnologia Dolby Digital Plus/Pulse. La nivelul conectivității vei găsi 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB 2.0, 1 port de rețea și câte o intrare Scart, video composite și component.

Pro:

  • ecran 4K de 139 cm
  • imagini de calitate superioară, atât în 2D, cât și în 3D
  • funcții smart intuitive
  • conectivitate extinsă

Contra:

  • prețul ușor cam piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.1
Conectivitate - 9.2

9.2

O alegere completă

Sony 55X8509C este unul dintre modelele lansate de Sony anul acesta, ce asigură utilizatorului o experiență completă atunci când vine vorba de divertisment și relaxare.

Vezi detalii
User Rating: 4.75 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.