Sony 55X8505 – televizorul 4K accesibil

Sony 55X8505 face parte din linia producătorului japonez de televizoare de calitate 4K la preț bun. Modelul beneficiază de imagini impecabile, tehnologii Smart și 3D și un design minimalist care aduce o notă de eleganță în orice locuință. Prin urmare pachetul oferit este unul foarte atractiv și face concurență serioasă atât modelelor UHD, cât și celor Full HD. Poate fi găsit în magazinele din țară la prețul de aproximativ 8499 lei (verifică preț actualizat). Având în vedere că modelul este unul UHD și are o configurație tehnică atractivă, prețul este foarte bine argumentat. Pentru doar câteva sute de lei în plus utilizatorul va beneficia de o experiență de vizionare spectaculoasă, la nivel 4k în toate aspectele.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

După cum spuneam, designul este unul minimalist. Astfel, carcasa este în totalitate neagră, liniile sunt fine, iar aspectul general este unul ultra slim. Carcasa este realizată din plastic și metal. Modelul se fixează prin două picioare laterale. Dimensiunile televizorului sunt de 1232 x 741 x 66 mm.

Poze cu televizorul Ultra HD Sony 55X8505

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 139 de cm, iar rezoluția UHD este de 3840 x 2160 pixeli. Imaginile redate sunt superbe, beneficiind de un grad ridicat de realism. Calitatea imaginilor este de 4 ori mai mare decât în cazul unui ecran HD, acestea conținând peste 8 milioane de pixeli. Datorită metodelor avansate de procesare imaginile redate arată impecabil, indiferent de sursă. Afișajul triluminos oferă un spațiu de culoare mult mai larg. Culorile se evidențiază și datorită tehnologiilor 4K X-Reality PRO și Advanced Contrast Enhancer. Pentru redarea fluidă a imaginilor în mișcare este folosită tehnologia Motionflow XR de 200 Hz.

Este apreciat faptul că tehnologia 3D nu coboară standardul, ci dimpotrivă. Rezoluția 3D este impresionantă, iar reglarea adâncimii se face automat. Efectele redate sunt foarte realiste, exact la fel ca la cinematograf. Televizorul vine însoțit de 2 perechi de ochelari 3D.

Funcțiile smart fac posibile navigarea pe internet, accesul la filme și emisiuni online, rularea de aplicații și jocuri etc. Interfața este una prietenoasă și fluidă. Conexiunea la internet se poate realiza prin cablu sau wireless.

Sistemul audio integrat are o putere de 20W. La baza sunetului se află tehnologia Dolby Digital Plus/Pulse, așa că experiența de vizionare este completată perfect. Datorită funcției ClearAudio+ sunetul poate fi reglat, fiind clar atât când este vorba de muzică, dar și atunci când este vorba de dialogurile și efectele surround din filme sau emisiuni. Modelul beneficiază de un player media integrat și poate reda muzică direct de pe un stick de memorie.

Pentru controlul dispozitivului este oferită o telecomandă performantă prevăzută cu touchpad. Aceasta oferă acces rapid la conținut și este confortabilă. De asemenea, televizorul poate fi controlat și prin intermediul smartphone-ului sau tabletei cu ajutorul unor aplicații.

La nivelul conectivității, Sony 55X8505 beneficiază de 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB 2.0 și câte o intrare Scart, video composite, de component și de rețea.  Conectivitatea fiind extinsă, utilizatorul va putea conecta ecranul la console de jocuri, playere Blu-Ray, sisteme audio sau PC-uri pentru distracția întregii familii. Televizorul mai beneficiază de un tuner digital DVB-T/T2, DVB-S/S, DVB-C care permite redarea programelor digitale fără a mai fi necesar un receiver extern.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • Smart TV 3D,
  • diagonala de 139 cm,
  • UHD

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Sony 55X8505 este un televizor cu o diagonală destul de generoasă pentru un living, ce oferă o rezoluție Ultra HD, precum și tehnologia 3D.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.