Sony 49X8309 – televizorul smart UHD cu Android

Sony 49X8309 este unul dintre modelele 4K entry-level propuse de cei de la Sony pentru 2015. Acesta oferă o calitate deosebită atât pe partea de imagine, cât și pe cea smart, fiind foarte atractiv pentru cei care caută să experimenteze calitatea 4K pentru prima oară. Poate fi găsit în magazine la prețul de 6599 lei(verifică preț actualizat). Televizorul este un model potrivit pentru cei aflați la prima experiență cu un astfel de televizor. Imaginile au o calitate foarte bună, iar funcțiile smart fac totul mult mai interactiv și mai distractiv, randamentul general fiind unul bun.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Designul este unul minimalist, modelul făcându-se remarcat datorită profilului ultra slim și ramei de doar câțiva milimetri. Suportul are formă de carte și oferă o stabilitate foarte bună, dimensiunile televizorului fiind de 1093 x 643 x 60 mm.

Poze cu televizorul Smart UHD

Sony 49X8309

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 123 de cm, iar imaginile sunt redate la rezoluția de 3840 x 2160 pixeli. Imaginile sunt caracterizate de un grad ridicat de realism, având o claritate de 4 ori mai mare decât în cazul unui ecran Full HD și peste 8 milioane de pixeli. Tehnologia 4K X-Reality PRO procesează culorile, contrastul și claritatea în vederea obținerii unui echilibru optim. Contrastul este stabilit prin Micro Dimming, iar calitatea tonurilor de alb și negru este una ridicată, ceea ce oferă în același timp un efect special de profunzime.

Pentru redarea fluidă a imaginilor în mișcare este folosită tehnologia Motionflow XR de 1000 Hz, așa că acestea sunt descompuse cadru cu cadru și completate astfel încât să dispară blur-ul și să fie înlocuit cu detalii din secvențele în mișcare. Efectul este vizibil cel mai pregnant în cazul filmelor de acțiune sau emisiunilor sportive de tipul curselor de mașini.

Unghiurile de vizualizare au valoare de 178 de grade atât pe orizontală, cât și pe verticală, oferind astfel o libertate mare de mișcare. Imaginile vor rămâne la fel, indiferent din ce poziție privești ecranul, iar acest lucru este asociat foarte bine cu telecomanda smart One-Flick (disponibilă contra cost) care funcționează ca un mouse și permite un control bun din orice poziție.

În ceea ce privește funcțiile smart, vei putea naviga fără probleme pe internet, rula aplicații sau viziona filme și emisiuni online, la fel ca pe smartphone sau tabletă. Interfața Android este familiară și intuitivă. Vei avea la dispoziție aceleași aplicații ca pe celelalte dispozitive smart, putând în același timp să partajezi rapid conținut. În privinţa conexiunii la internet, aceasta se poate realiza prin cablu sau wireless.

Sistemul audio integrat are o putere de 20 W, la baza sunetului aflându-se tehnologia Dolby Digital Plus/Pulse, așa că experiența de vizionare este completată foarte bine.

La nivelul conectivității vei găsi 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB 2.0, 1 port de rețea și câte o intrare Scart, video composite și component. Vei putea astfel să conectezi ușor playere Blu-ray sau DVD, console Xbox, Wii sau PlayStation, laptop-uri, camere video, sisteme audio etc.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran UHD cu imagini de calitate superioară
  • funcții smart performante
  • conectivitate extinsă

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.2
Conectivitate - 9.5

9.4

O alegere UHD

Sony 49X8309 este un Smart TV, cu rezoluție Ultra HD, ce face parte din noua gamă de televizoare a producătorului, oferindu-ți imagini naturale și vibrante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.