Sony 43X8309 – televizorul UHD de dimensiuni mici

Sony 43X8309 este un televizor 4K propus de cei la Sony pentru 2015, un televizor care pare să se adreseze unei categorii de public restrânse reprezentată de cei care sunt interesați în mod deosebit de un model UHD Sony. Acest lucru este motivat de dimensiunile reduse ale ecranului raportate la calitatea 4K, aspect care plasează televizorul în inferioritate față de multe alte oferte ale competiției. Are un preț de aproximativ 4999 lei(verifică preț actualizat), un preț ceva mai mare raportat la media de pe piață pentru dimensiunile sale, acest lucru părând să fie valabil pentru toate modelele Samsung.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Designul modelului este unul foarte atractiv, oferind multe puncte pe partea aspectului exterior. Astfel, televizorul are un aspect ultra slim susținut de o ramă la fel de subțire și un suport metalic în formă de carte, iar dimensiunile sunt de 961 x 568 x 60 mm.

Poze cu televizorul Smart UHD

Sony 43X8309

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 108 cm, ceea ce se poate dovedi destul de problematic în ceea ce privește redarea în parametri optimi a calității 4K. Întrucât ecranul este ceva mai mic, va fi mai greu să observi cu adevărat beneficiile oferite de rezoluția de 3840 x 2160 pixeli. Claritatea va fi percepută totuși mai bună decât în cazul rezoluției Full HD.

Imaginile sunt procesate cu ajutorul tehnologiei 4K X-Reality PRO în vederea exploatării cât mai bune a culorilor și contrastului. În același timp, tehnologia Motionflow XR de 1000 Hz asigură redarea mult mai clară a imaginilor în mișcare, descompunând detaliat cadrele și scoțând în evidență detalii nemaivăzute. Scenele din filmele de acțiune și emisiunile sportive vor părea mult mai fluide. Unghiurile de vizualizare au valoarea de 178 de grade atât pe orizontală, cât și pe verticală, fiind destul de generoase și oferind o vizibilitate bună indiferent de poziția față de ecran. Nu în ultimul rând, ecranul va procesa imaginile indiferent de calitatea sursei, astfel încât să le aducă la un nivel apropiat de cel 4K.

Sistemul audio este unul standard, având o putere de 20 W și fiind susținut de tehnologia Dolby Digital. Cu ajutorul playerului multimedia integrat, vei putea reda muzică direct de pe un stick sau MP3 player.

La nivelul funcțiilor smart vei găsi o interfață familiară cu cea de pe telefonul sau tableta cu Android, astfel că vei putea să te bucuri de aplicațiile preferate și pe ecranul mai mare al televizorului. Aplicațiile vor rula rapid și nu vor avea timpi lungi de așteptare, iar navigarea web va fi o adevărată plăcere. Conexiunea  la internet se poate stabili prin intermediul cablului de rețea sau a tehnologiei Wi-Fi integrate, care nu mai necesită prezența unui adaptor extern.

În ceea ce privește conectivitatea, ai la dispoziție 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB, 1 port de rețea, 1 intrare component, una Scart și una video composite. Vei putea astfel să conectezi fără probleme console de joc, playere Blu-ray sau DVD, sisteme audio externe, laptop-uri, PC-uri etc.

Modelul Sony este un televizor 4K de brand, ce oferă imagini de calitate superioară, dar care ar fi putut oferi un randament mai bun dacă ecranul ar fi fost ceva mai mare. Per ansamblu, însă, calitatea este foarte bună.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran Full HD cu tehnologii avansate de procesare a imaginii
  • redare 3D de calitate
  • funcții smart atractive
  • conectivitate extinsă

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.3
Conectivitate - 9.4

9.4

O alegere Ultra HD

Sony 43X8309 este un TV, cu o diagonală Ultra HD, ce are grijă să îți ofere imagini impecabile, dar și funcții Smart pentru clipele de relaxare.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.