Sony 40R450 – televizorul cu imagine impecabilă

Anul 2014 pare a fi anul televizoarelor Full HD. Datorită prețurilor accesibile, majoritatea utilizatorilor se îndreaptă spre acest tip de televizoare în căutarea de imagini de calitate cât mai bună. Sony 40R450 este un televizor Full HD care cucerește încă de la prima privire. Televizorul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1600 lei (verifică preț actualizat). Calitatea imaginilor redate de televizor este una superioară, ecranul reprezentând punctul forte principal al acestuia. În același timp, conectivitatea permite extinderea activităților ce pot fi desfășurate la televizor. În ceea ce privește aspectele negative, prețul este destul de mare pentru un televizor Full HD de dimensiuni cu puțin peste medie, mai ales dacă ținem cont de faptul că nu dispune nici de funcții 3D. Deducem, însă, de aici că modelul este adresat  persoanelor care vor să facă trecerea la un nivel nou de calitate a imaginii, sunt interesate de brand și nu au nevoie de alte funcții suplimentare.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Televizorul are un design care inspiră calitate, stabilitate și eleganță. Designul este gândit astfel încât să nu distragă deloc atenția utilizatorului de la imagine, carcasa fiind astfel pe negru, iar ecranul fiind încadrat de o ramă foarte subțire. Suportul televizorului este unul standard, producătorul alegând unul plat, dreptunghiular. Dimensiunile televizorului sunt de 926 x 556 x 89 mm, iar greutatea acestuia este de doar 7.4 kg.

Poze cu televizorul Sony 40R450 

 

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 102 cm și o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Imaginile sunt redate în aspect 16:9. Ecranul oferă unghiuri de vizibilitate bune, iar, în plus, are în spate o serie întreagă de tehnologii care să asigure calitatea superioară a imaginilor. În primul rând, datorită tehnologiei Direct LED, ecranul este iluminat din spate, iar lumina ajunge în zonele unde este necesară, oferind astfel un contrast puternic. Constrastul este îmbunătățit și prin intermediul tehnologiei Advanced Contrast Enhancer, iar prin tehnologia True Cinema se asigură culori și claritate impresionante.

Cadrele în mișcare vor fi redate în detaliu datorită tehnologiei Motionflow XR de 100 Hz. Aceasta permite redarea uniformă a cadrelor datorită unei rate mari de împrospătare. Nu în ultimul rând, ecranul dispune de un sistem care crește rezoluția imaginilor, indiferent de sursa din care provin.

Sony 40R450 a fost dotat cu un sistem audio la fel de performant ca imaginile. Acesta are o putere de 16 W și este asigurat de tehnologia Dolby Digital Plus/Pulse. Sunetul acoperă o gamă largă de frecvențe și se aude foarte clar. Televizorul are un player media integrat și poate reda muzică direct de pe un stick de memorie.

La nivelul conectivității, televizorul stă foarte bine, permițând conectarea la o serie întreagă de dispozitive. Pot fi conectate astfel sisteme audio, playere Blu-Ray sau DVD, console de jocuri, stick-uri USB, HDD-uri externe, laptopuri, PC-uri etc.  Televizorul dispune și de o funcție prin care se pot partaja fotografii și videoclipuri de pe smartphone sau tabletă direct pe ecran, pentru a se vedea mai mari și la o calitate mai bună. Modelul beneficiază de 2 port-uri HDMI și câte unul pentru USB, Scart, video composite și component. Televizorul dispune și de un tuner digital DVB-T, DVB-C cu ajutorul căruia se pot urmări programe digitale fără a mai fi nevoie de un receiver extern.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design atractiv,
  • ieftin,
  • HDMI,
  • Full HD

Contra:

  • nu este Smart TV

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Sony 40R450 este unul dintre televizoarele cu o diagonală de 102 cm, ce oferă utilizatorului o rezoluție Full HD, astfel că putem spune că se adresează celor mai puțin pretențioși.

User Rating: 2.95 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.