Sharp LC42LD264E – un televizor Full HD accesibil

Sharp este o companie japoneză producătoare de televizoare și dispozitive LCD, iar aceste lucruri îi ies excelent. Televizorul Full HD Sharp LC42LD264E este un exemplu de LCD cu un raport calitate-preț remarcabil. Televizorul este apărut în 2014 și beneficiază de o serie de dotări multimedia de ultimă oră. Prețul pentru acest televizor este de aproximativ 2400 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de rezonabil zic eu ținând cont că vorbim de un model cu o diagonală de 117 cm.

Televizorul mai poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Fiind un model Full HD avansat, cu calitate deosebită a imaginii și sunetului, un ecran destul de mare și posibilități de conectare numeroase, dispozitivul reprezintă o opțiune pentru utilizatorii de orice vârstă. Din punct de vedere al designului, discutăm despre un model elegant, ce se va potrivi unui living ceva mai mare(spun asta datorita diagonalei generoase). Rama ce încadrează ecranul este foarte îngustă, astfel că îți crează iluzia că diagonala este mult mai mare decât cea reală. Suportul pe care se sprijină televizorul este mai degrabă o ramă dreptunghiulară, ce oferă stabilitate, dar care poate fi detașată destul de ușor în cazul în care vă încântă mai mult să montați televizorul pe un suport de perete.

Poze cu televizorul Sharp LC42LD264E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Cu ajutorul funcției active motion de 100 Hz, televizorul Sharp LC42LD264E asigură reproducerea fidelă a celor mai rapide imagini în mișcare. Pentru activități suplimentare și amuzament, televizorul se poate conecta prin două porturi HDMI la console de jocuri sau la playere multimedia, iar pentru a vizualiza fotografii, videoclipuri personale sau alte fișiere, utilizatorul poate conecta un stick USB. Din păcate, televizorul nu are funcții Smart TV și nici nu se poate conecta la o rețea. Totuși, dacă i se asociază un player Blu-ray, această lipsă poate fi trecută cu vederea, mai ales dacă este luată în considerare și categoria de preț din care face parte.

Acest model Sharp are ieșire audio digitală, intrare de component și intrare Scart RGB. Pentru o experiență individuală se pot conecta și căști.

Bineînțeles, ecranul ocupă locul central atunci când este vorba de un televizor, iar Sharp a optat pentru dotarea acestui model cu un ecran cu diagonala de 107 cm (42 inch). Ecranul oferă o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, permite redarea în aspect 16:9 și a imaginilor Full HD. Televizorul prelucrează un număr de 6 milioane de pixeli în subpanou și procesează color 8 biți în panou. Prin iluminarea cu LED-uri, imaginile rezultate sunt luminoase, vii și spectaculoase, iar contrastul este unul puternic. Cele mai mici detalii din filmele sau serialele preferate vor fi observate cu ușurință.

Imaginilor de calitate superioară televizorul le atașează un sunet pe măsură. Astfel, utilizatorii se pot bucura de tehnologia Dolby Digital Plus, dts 2.0 și de un amplificator digital Class-D. Cu o putere de ieșire de 8+8 W împărțită pe 2 boxe, sunetul se aude clar și tare. Televizorul are un player media integrat.

Televizorul Sharp vine cu un tuner digital DVB-C care permite vizionarea la calitate digitală a posturilor de televiziune. În același timp, televizorul suportă până la 1000 de pagini de teletext. Meniul se declară ușor de folosit pentru orice tip de utilizator, inclusiv pentru cei vârstnici.

În privința dimensiunilor, televizorul Sharp are, împreună cu standul, 968 de mm lățime,  617 de mm înălțime și 225 de mm lățime. Cu o greutate de doar 11.8 kg, aparatul poate fi considerat chiar ușor față de alte modele.  Designul minimalist și elegant face televizorul ușor de încadrat în orice tip de decor.

La nivelul consumului, dispozitivul păstrează un nivel destul de scăzut, producătorul estimând un consum de 99 kWh anual. Utilizatorii beneficiază de garanție de 24 de luni pentru acest model.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • diagonală de 117 cm,
  • HDMI,
  • Full HD

Contra:

  • nu este Smart TV

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Sharp LC42LD264E este un televizor din gama pe 2014, ce se va potrivi celor ce își doresc o diagonală generoasă în propriul cămin, dar nu sunt interesați ca acesta să fie Smart TV sau 3D.

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.