Samsung S20 Ultra 5G – Primele păreri

De mai bine de o săptămână am pe mână un Samsung S20 Ultra 5G oferit de Orange prin programul Orange Smartphone Tester.

Este o senzație diferită față de ce mi-au mai oferit până acum telefoanele Samsung.  Mărimea ecranului, suita de camere de pe spate și performanțele exagerate mă fac să îl privesc diferit de alt smartphone. Este mai mult decât un smartphone de top. Este o unealta semiprofesională pentru filmat, fotografiat și editat, vlogging, youtube, chiar și mai mult de atât.

Nu exagerează la design, nu este un nou trend setter, dar se păstrează și el printre telefoanele premium. Sticlă pe față, sticlă pe spate, rama metalică si margini cat de mici posibil. Pe spate nimic special. Eu am primit telefonul pe gri, un gri special parcă înspirat de la Audi.
gri audi

Toți senzorii de pe spate sunt încadrați într-un dreptunghi negru ce iese destul de mult în relief. Asta datorită senzorilor, care și de data aceasta sunt mai performanți. 108mp pentru senzorul principal, unul periscop de 48mp cu un zoom hibrid de 10x, un senzor ultra wide de 12mp și unul TOF 3D. Un ansamblu de senzori pentru care ai spune că ai nevoie de ceva studii foto ca să îl folosești. Adevărul este că este ușor de folosit. Opțiunile foto sunt simplu de înțeles, AI-ul te ajută mult, dar dacă vrei să te bați în piept cu know-how-ul tău în fotografie, ai și un mod pro cu care poți să te joci.

Ziceam mai devreme că îl văd ca pe o uneală foto-video, ceva mai mult decât în smartphone de top. Pai să vedem. Jurnalist? Vlogger? Youtuber? Blogger de travel? Telefonul acesta e tot ce ai nevoie pentru a-ți face treaba. Iată de ce:

  • baterie generoasă de 5000mAh;
  • conectivitate 5G. Trendul 2020, încă inutil în multe zone ale țării, dar de viitor;
  • încărcare rapidă la 45w pe fir și 15W wireless. Nu-i cea mai rapidă de pe piață, dar suficientă încât să nu stai prea mult lipit de priză;
  • ecran de toată frumusețea de 6,9inch. Nu am ce comenta aici. Samsung este lider la acest capitol. Noul Amoled cu 120Hz este wow…
  • procesor de top Exinos 990/Snapdragon 865.
  • filmare 8k. Nu cred că se va abuza de această funcție încă. Rupe bateria, stocarea și autofocusul este lent. 4k la 60fps pare o alegere mai smart, însă apreciez curajul și dorința de a evolua la acest capitol. Poate chiar o să fac clip sau articol separat despre filmarea 8k.
  • zoom hibrid 100x. Este mișto, te sperie puțin cu ce detalii poți surprinde cu un telefon și de la ce distanță.
  • procesor de top Exinos 990 sau Snapdragon 865.

Unele specificații de top, unele nu chiar, dar per total îl fac un telefon special cu care poți face o muncă serioasă fără să simți neapărat lipsa unui dslr sau a unui laptop.

Îl punem serios la treabă și revenim cu un review detaliat. Până atunci spune-mi în comentarii ce te-ar interesa să testăm la acest telefon?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.