Samsung Galaxy Tab S2 – o tabletă premium

Galaxy Tab S2

Zilele trecute am avut ocazia să ne jucăm cu noua tabletă Samsung, și anume Galaxy Tab S2, fapt pentru care vom împărtăși cu voi și câteva impresii.

Design

Încep prin a vă spune că este diferită de celelalte tablete lansate de Samsung până acum, iar aici mă refer în special la aspect. Are un alt format, de 4:3, cu un display de 8 inch, un body extra slim, cu o grosime de 5,6 mm, ceea ce o face să fie una dintre cele mai subțiri tablete de pe piață. Cântărește numai 265 g și se simte foarte plăcut în mână. Dacă obișnuiești să citești, cu siguranță va fi o adevărată plăcere să ai această tabletă la îndemână. :-)

Producătorul corean se prezintă anul acesta cu un model elegant, rafinat, ce asigură utilizatorului portabilitatea și confortul necesar pentru a citi, pentru a urmări clipuri video, dar și pentru o navigare ușoară și plăcută. Tableta este complet albă, cu un aspect aerisit, curat, cu finisaje bine definite, ce crează senzația de produs premium.

Partea frontală conține cele trei butoane contextuale, ce aduc în plus pentru butonul de Home un senzor de amprentă integrat, iar în partea superioară se remarcă și camera frontală. Marginile sunt din aluminiu vopsit pe o nuanță de alb, ceea ce ne place(adio plastic cu aspect de aluminiu, bun venit materiale premium). Pe latura dreaptă avem un slot pentru card micro SD, butonul de volum și cel de Stand By.

Latura superioară încorporează un microfon, iar cea inferioară, difuzorul stereo, conectorul micro USB și conectorul pentru căști.

Conectivitatea de pe spate oferă posibilitatea adăugării unei tastaturi externe, ideală pentru momentele în care ai de lucru. Spatele tabletei este realizat din plastic, probabil dacă ar fi fost realizat tot din aluminiu, ar fi cântărit ceva mai mult. Personal nu pot spune că mă deranjează acest aspect. Pe spate se mai observă cu ușurință și camera.

Display

Așa cum spuneam și mai devreme, avem o tabletă de 8 inch, ce are o rezoluție de 1536 x 2048 pixeli, incredibil de plăcută de utilizat pentru orice tip de activitate, de la facebook, citit cărți și articole, la vizionat filme. Ecranul este Super Amoled, cu un contrast extraordinar și o luminozitate excelentă. Culorile sunt vii și bogate, ceea ce înseamnă că va fi o adevărată plăcere să utilizezi un Galaxy Tab S2.

Galaxy Tab S2

Performanțe

Galaxy Tab S2 rulează sistemul de operare 5.0, cu interfață TouchWiz, familiar pentru utilizatorii de smartphone-uri Samsung. Vine dotată cu un procesor Exynos 5433 Octa-Core, tactat la 1,3 GHz, cu 3 GB memorie RAM, ceea ce s-ar traduce prin rapiditate și o capacitate de stocare internă de 32 GB și îți oferă posibilitatea extinderii până la 128 GB printr-un card microSD. Dispune un Bluetooth 4.1 și Wi-Fi 802.11, ce este mult mai rapid decât Wi-Fi.

Grafica funcționează excelent la rezoluție Full HD, cu imagini destul de fluide, așa cum ne și așteptam de la un asemenea device.

Cameră Foto

Recunosc că nu folosesc tableta pentru fotografii. Pe partea asta folosesc un DSLR sau telefonul, care îmi este mai la îndemână. Dar am observat de-a lungul timpului destule persoane ce preferă tableta pentru poze. Motiv pentru care și Galaxy Tab S2 vine cu cameră foto. Are o cameră principală de 8 MP, cu f1.9, potrivită pentru luminozitate slabă. Nu are flash, iar focalizarea este destul de bună și te va ajuta să surprinzi cadre chiar reușite. Are și o cameră frontală de 2,1 MP, cu focalizare optică, potrivită selfie-uri sau pentru a discuta cu cei dragi într-un mod mult mai plăcut.

Autonomie

Pe partea de autonomie vine echipat cu o baterie de 4000 mAh, mult mai mică față de versiunea Galaxy Tab S, dar acest aspect se datorează faptului că Samsung a dorit să construiască o tabletă mai subțire și mai ușoasă.

Prețul

Modelul cu 32 GB îl găsești la aproximativ 2049 lei, nu chiar ieftin, dar având în vedere că modelul impresionează la mai multe capitole: imagine, cameră, rapiditate, consider că și-l merită pe deplin.

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.8
Display - 9.2
Performanțe - 9.4

9.5

O alegere premium

Galaxy Tab S2 este noua tabletă premium de la Samsung, ce te va cuceri prin rafinament, dar și prin calitățile sale, ce transformă tableta într-un adevărat partener de distracție.

Vezi detalii
User Rating: 5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.