Samsung Bespoke Jet One – Marketing sau chiar e un aspirator vertical premium?

Pe lângă roboții de aspirare, în ultima perioadă a început să-și ia avânt tot mai mult un nou segment de piață. Este vorba de aspiratoarele verticale fără fir. Sunt tot mai căutate și asta pentru că sunt extrem de practice și nu depind de un fir care trebuie băgat în priză și care îți permite să aspiri doar o anumită suprafață. Am mai testat noi aici pe canal câteva modele de genul acesta, iar acum a venit momentul să testăm și cel mai nou aspirator vertical de la Samsung. Producătorul nu este la primul model de genul acesta, dar de data aceasta vine cu un produs ce arată extrem de bine, dar în același timp promite să fie super competitiv. Este vorba de Bespoke Jet, un aspirator vertical deloc ieftin, căci prețul lui începe de la 2900 lei și urcă până pe la 4500 în funcție de varianta aleasă. Ce știe să facă, cât este de eficient, dar mai ales dacă merită să investim o sumă atât de generoasă într-un produs de genul acesta, aflăm de îndată căci detaliem numaidecât despre toate aceste lucruri.

După cum se poate vedea vedea nu vorbim de stick simpluț, micuț, ci mai degrabă avem în față o adevărată piesă de rezistență căci aspiratorul vertical vine într-o cutie de dimensiuni generoase. Ce vreau să vă spun din start, generația de aspiratoare verticale Bespoke Jet include 3 modele: Bespoke Jet One Pet, adică modelul pe care îl avem și noi la test – este mezinul acestei generații, și de altfel varianta cea mai ieftină; mijlociul – Bespoke Jet One Complete Extra – care mai vine cu ceva accesorii în cutie și o baterie în plus, dar și un preț mai mare, și vârful de gamă, Bespoke Jet One Pro Extra, care de fapt este un aspirator vertical 2 în 1, căci vine și cu mop, dar și cu un preț pe măsură, 4500 lei.

Unboxing

Dar hai să revenim la versiunea pe care noi o avem la test și să vedem ce e atât de special la acest aspirator, căci după cum se vede și pe cutie nu este similar cu ceea ce am mai văzut până acum. Vine într-o cutie grea, pe care eu nu am reușit să o car singură, iar la interiorul ei găsim așa: o stație de descărcare cu un design futurist, un suport care să îți țină mereu accesoriile în ordine(acesta servește și ca încărcător pentru baterie, în cazul în care achiziționezi una în plus), aspiratorul, care este destul de ușor, tubul metalic al aspiratorului, care este și extensibil, un accesoriu de curățat colțurile sau zonele înguste(la fel și acesta este extensibil) un accesoriu flexibil, util pentru a putea aspira zonele mai greu accesibile, cum ar fi praful de deasupra mobilei, doi saci de rezervă pentru stația de descărcare(au o capacitate de 2l), o perie mică, un capăt de aspirare motorizat pentru părul animalelor, peria principală a aspiratorului care este și ea tot motorizată și bateria de 25,2 V. Așadar avem de-a face cu un aspirator vertical fără fir, care nu doar afișează un design aparte, ci vine însoțit și de o mulțime de accesorii.

Design

Bespoke Jet este de departe cel mai frumos aspirator vertical pe care am pus mâna până acum. Elegant, fin, aspiratorul nu mai trebuie ascuns într-un dulap după ce-și face treaba. Acum poate să se integreze perfect în decorul locuinței, căci design-ul său este chiar spectaculos. Cu siguranță va fi un magnet de întrebări și curiozități venite din partea celor ce-ți vor trece pragul. Se vede atenția la detalii. Varianta pe care noi o testăm este o combinație de alb, cupru și negru, însă celelalte două modele vin pe verde și albastru. N-aș putea spune că unul este mai frumos ca altul. Cred că este o chestiune de gusturi. Ce pot spune însă, este că Samsung știe să pună în valoare un astfel de produs și să te facă să întorci privirea după el . La prima vedere, îți dai seama că ai de-a face cu un device solid, căci stația de curățare are o greutate considerabilă, 6,7 kg, dar asta pentru a-i oferi stabilitate aspiratorului atunci când se află pe poziții.

Aspiratorul în sine este ușurel, cântărește doar 2,7 kg, accesoriile se schimbă rapid și este conceput pentru a aspira podelele și covoarele într-un mod cât mai confortabil. Se așează bine în mână. Este flexibil, iar multitudinea de accesorii te vor ajuta să cureți nu doar parchetul, gresia și covoarele, ci și canapelele sau saltelele, colțurile greu accesibile, suprafețele mai înalte ce presupun mai mult efort, tastatura și tapiteria mașinii. Totodată integrează și un display LCD care afișează modul de aspirare, autonomia în funcție de puterea de aspirare și eventuale mesaje în cazul în care ceva se blochează în capătul periei sau filtrul trebuie curățat. Tot de aici vei face și configurația inițială, de unde vei alege limba în care dorești să îți fie afișate informațiile. Și ai posibilitatea să alegi din 28 limbi. Informațiile sunt la îndemână, astfel încât să poți vizualiza informațiile în permanență. Practic aspirarea devine mai ușoară și mai plăcută.

Când vine vorba de aspiratoarele verticale, recipientul de colectare este de regulă o mică bătaie de cap, căci are o capacitate de colectare destul de mică, ce presupune o curățare frecventă a acestuia. În cazul de față avem un aspirator cu o capacitate de colectare de 0,5l. Micuță și aici, dar faptul că aspiratorul vine cu acest All-in-one Clean Station, ce servește și ca suport pentru aspirator, dar în același timp alimentează și bateria aspiratorului, mi se pare o idee practică și eficientă a celor de la Samsung. Golești recipientul instant printr-o simplă apăsare de buton. Cu ajutorul tehnologiei Air Pulse, praful și gunoiul din recipientul de colectare ajung în sacul din stație, rapid, simplu și igienic, fără să fii nevoit să faci asta manual. În plus, se laudă că ar prinde până la 99,99% din praful și particulele fine în sacul antibacterian, pe care îl îndepărtezi cu ușurință atunci când e plin.

Cât este de puternic?

Aspiratorul în sine vine și el cu un sistem de filtrare în 5 trepte, eliminând până la 99,99% din praful fin și alergeni. E adevărat nu are un sistem de filtrare Hepa, dar ca și eficiență e pe aproape. Deși avem de-a face un un aspirator ușurel, Bespoke Jet aspiră cu o putere de până la 210W și reușește să tragă cam tot ceea ce întâlnește în calea lui. Aspiră nu doar podeaua, ci și covoarele, chiar și pe cele cu firul lung. Ba chiar reușește să aspire firele de păr agățate de covor. Așa cum spuneam mai devreme, are 4 trepte de aspirare: Minim este cea mai mică și Jet un fel de Turbo. Nu știu cât de des îl vei folosi pe treapta minimă. Eu cred că fiecare din noi ne dorim să terminăm cât mai repede partea asta gospodărească de sarcini, iar o putere de sucțiune mai mare, înseamnă mai multă eficiență. Ce trebuie să știi, este că la putere mare își face simțită prezența în locuință, producând un zgomot similar celui din trafic, ca să fiu mai specifică.

Cât este de eficient?

Și dacă până acum am vorbit despre cum arată, ce accesorii are, ce știe să facă, noi l-am supus și unei probe practice, să vedem exact cum se descurcă în câmpul muncii. Și am pregătit câteva obstacole care să îl pună în dificultate atât pe mochetă, cât și pe parchet și gresie.

L-am testat pe mochetă cu bomboane, unele destul de măricele. Dacă în mod normal a reușit din prima să le tragă, am observat totuși că nu i-a fost chiar ușor să facă față acestor obstacole. Bomboanele mici le-a aspirat fără probleme, în timp ce bomboanele mari mai întâi le-a spart, pentru a le putea trage. Confetiile le-a tras rapid și frumos, iar la testul cu pudra colorată și sclipiciul, m-a surprins plăcut, reușind să colecteze toată murdăria din mochetă.

În ceea ce privește aspirarea pe gresie și parchet, aici aspiratorul își face treaba grozav. Pe lângă testul cu pudra colorată și confetiile, am introdus pe podea și ceva sclipici, despre care știm bine că este ceva mai dificil de aspirat. Ei bine, Bespoke Jet s-a descurcat grozav, căci a reușit să îl aspire fără probleme.

Autonomie

Pe treapta cea mai mică, se laudă cu o autonomie de până la 60 minute, însă vreau să menționez că la această autonomie se ajunge în cazul folosirii accesoriilor care nu sunt motorizate. Însă în cazul în care folosiți periile motorizate, autonomia aceasta scade considerabil. Mai exact bateria are suficient juice cât să îți asigure 42 de minute în modul Minim și doar 8 minute în modul Jet. Mărturisesc că eu l-am folosit mai mult în modul Jet și doar uneori am mai folosit și treapta Max pentru a beneficia de ceva mai multă autonomie. Nu e o autonomie de invidiat, însă până în prezent nu am văzut un aspirator care să ofere o super autonomie la putere maximă de aspirare. De fapt aș îndrăzni să spun că asta e problema cea mai mare a acestor aspiratoare verticale fără fir. La putere maximă au o autonomie redusă.

Așadar, în cazul în care ai o locuință cu o suprafață generoasă, este posibil ca un singur acumulator să nu fie suficient pentru o aspirare completă. Partea bună ar fi faptul că poți suplimenta cu încă un acumulator extra, fie poți opta pentru unul din celelalte două modele ale seriei, ce includ o baterie suplimentară în pachet. Partea proastă este că nu vei găsi decât un singur cablu de alimentare în cutie, deși suportul pentru accesorii funcționează și ca dock de încărcare a bateriei. Așadar dacă ai de gând să încarci două baterii simultan, va trebui să achiziționezi suplimentar un astfel de cablu.

Mentenanță

Mentenanța aspiratorului nu este deloc complicată. Tot ce ai de făcut este să schimbi sacii din stația de curățare, proces deloc complicat. Recipientul de colectare va trebui să îl mai cureți din când în când, să îl mai speli de praf, și să îi schimbi filtrul de praf atunci când te informează că ar fi cazul să o faci. Și cam asta e tot.

Concluzie

Ca și o concluzie Bespoke Jet One Pet este un aspirator vertical versatil, cu un aspect luxos, extrem de eficient, dar și cu un preț pe măsură, însă ținând cont că nu vorbim de un simplu aspirator vertical, ci mai degrabă de un produs inovativ(căci vine și cu acest All-in-one-station), nu pot spune că mă surprinde. Până în prezent nu am văzut pe piață un pachet atât de complet de la un alt producător. Am înțeles că ar mai fi un astfel de produs cu stație, de la LG, însă nu știu dacă se găsește și în România.

Mi-aș fi dorit ca în pachetul de 2900 lei să mai fi găsit o baterie în plus. Și totodată ar fi mers și un cablu de încărcare suplimentar dacă tot avem acest suport de accesorii pe post de dock de încărcare. Și cam atât despre Bespoke Jet One Pet.

Pret și disponibilitate:

Aspiratorul poate fi găsit în oferta magazinelor:

eMAG – 2799 lei

Samsung.com – 2899 lei

Păreri Pro și Contra

Pro:

  • design luxos
  • All-in-one-station
  • putere mare de aspirare
  • confortabil de utilizat
  • vine cu o mulțime de accesorii

Contra:

  • are un singur acumulator în pachet
  • suportul de accesorii nu include cablu separat de încărcare

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 10
Eficiență - 9
Autonomie - 8.5

9.2

O alegere premium

Samsung Bespoke Jet Pet One este cel mai complet aspirator vertical pe care am pus mâna. Ba mai mult, aș îndrăzni să spun că nu are competiție în momentul de față, căci nu am văzut un alt aspirator vertical care să vină și cu stație de curățare.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.13 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.