Samsung 55KU6400 – creează-ți propriul cinematograf

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 10
Imagine - 9.7
Conectivitate - 9.7

9.8

O alegere Smart

Samsung 55KU6400 este un Smart TV, de 138cm, cu o rezoluție Ultra HD, capabil să redea un conținut de o claritate impecabilă.

Vezi în magazin
User Rating: Be the first one !

În urmă cu aproximativ 3 ani, se lansa în România primul televizor cu rezoluție 4K. La vremea respectivă prețul unui exemplar era extrem de mare. Puțini erau cei ce se puteau atinge de un asemenea model. Dar timpul a trecut și iată că în doar 3 ani de zile prețul acestora a scăzut considerabil, iar astăzi vorbim de televizoare cu rezoluție mare, ce au un preț decent și destul de accesibil. Unul dintre aceste modele este Samsung 55KU6400, ce poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 5999 lei(verifică preț actualizat). E drept, încă mai e mult de lucru, până vom avea parte de conținut 4K, însă din ce am văzut youtuberii, dar și multe alte studiouri fac eforturi pentru a se alinia la acest nou standard de calitate.

Modelul face parte din generația lansată de gigantul coreean în 2016 și îmbină în mod plăcut rezoluția foarte bună, cu o diagonală imensă, dar și cu funcțiile de ultimă generație. Din punct de vedere al designului, televizorul este foarte elegant. Vorbim de un model Ultra Slim, cu o ramă foarte îngustă, ce se sprijină pe un suport format din 4 piciorușe subțiri, care îi conferă stabilitate. Panoul este mai îngust ca niciodată. Practic, dacă îl montezi pe un suport de perete nu va ieși prea tare în evidență. Dimensiunile sale sunt de 1237,2 x 769,3 x 293,8 mm, iar greutatea sa ajunge la 25,6 kg, dar având în vedere diagonala sa generoasă, nici nu mă surprinde acest aspect. Are un consum de 170 W, dar având în vedere că vei avea un mini cinematograf la tine acasă, nu cred că acest aspect surprinde pe cineva.

Poze cu televizorul Samsung 55KU6400

Samsung 55KU6400

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Modelul Samsung este un Smart TV, cu o diagonală de 139 cm, potrivit fie pentru un living imens, fie pentru un birou pe măsură. Important este să se respecte distanța minimă dintre privire și ecran, recomandată de producători. Calculul se face destul de simplu. Distanța trebuie să fie de 3 ori cât este diagonala televizorului. În cazul de față ar fi vorba de 417 cm.

Așa cum menționam mai devreme, vorbim de un Smart TV, echipat cu sistemul de operare Tizen, ce ajută la optimizarea performanțelor acestuia. Navigarea este mult mai intuitivă față de televizoarele din generația anterioară, iar accesul către divertisment se face mult mai ușor. Fiecare membru al familiei se va putea distra cu tot felul de aplicații, de la cele ce te ajută să faci exerciții fizice acasă, la jocuri. Noul Smart Hub este potrivit pentru a face față chiar și celor mai mari pretenții.

Rezoluția televizorului este Ultra HD, ceea ce înseamnă de 4 ori mai mulți pixeli decât în rezoluți Full HD. Concluzia este simplă, imagini de o claritate impecabilă, imagini detaliate, cu o paletă bogată de culori, un contrast puternic, astfel încât orice filmele sau meciurile, vor fi un adevărat spectacol. Ce mi se pare interesant la acest model, este faptul că acesta vine echipat cu o tehnologie ce reușește să redea la o calitate mult mai bună conținutul canalelor de televiziune.

În ceea ce privește sonorizarea, Smart TV-ul coreenilor dispune de un sistem de 20 W, susținut de tehnologia Dolby Digital Plus. Multe voci vor spune că este cam puțin pentru un asemenea ”gigant”, dar având în vedere că nici prețul nu este deloc mare, aș îndrăzni să spun că mă mulțumesc și cu cei 20 W, la care pot adăuga cu ușurință un soundbar.

Pe partea de conectivitate, televizorul dispune de 3 porturi HDMI(poți conecta în mod simultan mai multe device-uri), Wi-Fi integrat(nu mai necesită adaptor), 2 porturi USB 2.0, o intrare component, Slot CI+(pentru canalele criptate), rețea LAN(ce îți permite să te conectezi la internet fără a mai fi nevoie de cabluri).

Păreri pro şi contra

Pro:

  • smart TV 3D,
  • rezoluţie Ultra HD,
  • diagonală de 138 cm,
  • sistem de operare Tizen

Contra:

  • sonorizarea nu este atât de puternică pe cât mă așteptam

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.