Review Samsung 55K5502 – un Smart TV cu o diagonală generoasă

Până acum câțiva ani consideram că un televizor cu diagonala de 80 cm este suficient pentru living, însă pe măsură ce am testat televizoare de diferite dimensiuni, am ajuns la concluzia că în living trebuie clar o diagonală generoasă. Mai cu seamă acum, când LED-ul nu mai impune utilizatorului o distanță atât de mare față de TV și nu îi mai afectează vederea atât de ușor. Una dintre variantele către care înclin, este Samsung 55K5502, ce se găsește în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3900 lei(verifică preț actualizat). Este un televizor ce face parte din generația lansată în 2016 de gigantul coreean.

Review-ul este valabil și pentru televizoarele:

Toate modelele de mai sus fac parte din aceeași gamă. Singura diferență dintre ele, este diagonala, ce modifică evident și prețul TV-ului.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, evoMAG și Cel.

Are un design elegant, modern, cu finisaje bine definite. Este ultra slim, cu un panou foarte îngust în partea superioară, ce se îngroașă treptat înspre partea inferioară, acolo unde este încorporată toată partea de conectică. Dimensiunile destul de mari, de 1241,6 x 721,9 x 54,9 mm impun ca pentru scoaterea sa din cutie și montare să fie două persoane. Televizorul vine cu un suport în formă de ”X”, acoperit pe deasupra cu o suprafață din inox, pentru un plus de rafinament. Logo-ul producătorului apare pe suport de această dată, nu pe rama inferioară, așa cum ne obișnuise în cazul altor modele.

Poze cu Samsung 55K5502

Samsung 55K5502

Verifică în magazin

Specificații tehnice

Televizorul este unul dintre modelele Full HD de vârf ale generației 2016. Redă imagini la o calitate foarte bună, susținute de caracteristici precum: Hyper Real Engine, Motion Rate 50, Wide Color Enhancer. Deși sună a marketing, acestea reușesc să optimizeze imaginile în mișcare, dar și culorile, pentru ca utilizatorul să se bucure de cea mai bună experiență de vizionare.

Are o diagonală de 138 cm și pentru a-ți face o idee dacă se potrivește livingului tău și respectă distanța minimă sugerată de specialiști iată cum ar trebui efectuat calculul. Potrivit Society of Motion Picture and Television Engineers(SMPTE), distanța ideală dintre ochi și display-ul se calculează astfel: se înmulțește diagonala televizorului cu 1,6263. După calculele mele, distanța minimă ar trebui să fie de 224 cm.

Sonorizare, sistem de operare și conectivitate

Sonorizarea este de tip stereo, de doar 20 W. Da, televizorul beneficiază de un sunet fidel, chiar și atunci când volumul crește, însă consider că cei 20 W sunt insuficienți dacă ne raportăm la diagonala televizorului. Așadar îți recomand să optezi și pentru un soundbar.

Modelul coreenilor este un Smart TV, ce rulează sistemul de operare Tizen, prima platformă open source destinată televizoarelor. Cu o interfață atât de prietenoasă, îți va fi ușor să navighezi prin meniu, să descarci aplicații, jocuri, să setezi canalele favorite etc. Platforma vine cu un conținut bogat, potrivit pentru întreaga familie, de la cel mic și până la stâlpul familiei. TV-ul impresionează prin rapiditatea cu care instalează aplicații sau jocuri, ceea ce mă face să cred că procesorul Quad Core este optimizat corespunzător.

Spatele realizat dintr-un plastic lucios, este destul de pretențios și reține amprentele și praful. Pe partea stângă este încorporată toată gama de conectori. Iată ce vei primi: 3 porturi HDMI, dintre care unul este ARC(poate primi și poate trimite sunet către un device), 2 porturi USB 2.0, dintre care unul este destinat unui HDD extern(alimentare de 5V/1A), slot CI+, o ieșire audio digitală, o intrare video composite și o intrare component.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant
  • Smart TV
  • preț accesibil

Contra:

  • sonorizarea nu este foarte puternică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Imagine - 8.6
Conectivitate - 8.3

8.5

O alegere inspirată

Samsung 55K5502 este un Smart TV cu rezoluție Full HD, diagonală de 138 cm, potrivit pentru un living sau pentru un dormitor cu o suprafață mai mare.

Vezi în magazin
User Rating: 3.45 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.