Samsung 55JU6800 – televizorul smart UHD ultra slim

Dacă până nu demult calitatea HD era cea mai înaltă și reprezenta un adevărat standard pentru vizionarea tv, în momentul actual s-a ajuns la un cu totul alt nivel, odată cu apariția modelelor UHD. Un model UHD atrage o serie întreagă de caracteristici pe lângă cele legate de imagine, așa că diferența față de calitatea HD este cu atât mai vizibilă. Samsung 55JU6800 este un model lansat de coreeni în 2015, beneficiind de toate upgrade-urile necesare pentru a răspunde cerințelor unui iubitor de gadget-uri. Este un televizor foarte modern, la un preț de aproximativ 7499 lei(verifică preț actualizat), care beneficiază de toate upgrade-urile actuale pentru a-ți oferi o experiență completă de vizionare. Prețul este însă pe măsura dotărilor.

La nivelul designului, televizorul UHD aduce un profil ultra slim, aspectul fiind cu adevărat impresionant. Ecranul este foarte subțire, acest lucru fiind posibil datorită iluminării edge-LED, însă televizorul punctează foarte mult și prin rama metalică și finisajele fine, mai ales că rama este subțire și pune foarte bine în evidență dimensiunile ecranului. Suportul în V oferă o stabilitate bună și completează foarte bine designul minimalist. Upgrade-ul pe partea de design este clar vizibil, televizorul putând schimba complet aspectul camerei în care este așezat.

Poze cu televizorul Smart 4K

Samsung 55JU6800

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Upgrade-ul cel mai important este însă cel pe partea de imagine. Aici se înregistrează trecerea la un nivel de calitate superior, cu imagini de o claritate exemplară și culori foarte realiste. Ecranul redă imagini de 3840 x 2160 pixeli pe diagonala de 138 cm, așa că experiența de vizionare este foarte atractivă. Claritatea este de 4 ori mai mare decât în cazul imaginilor Full HD, iar culorile sunt procesate folosind cele mai noi tehnologii. Pentru creșterea cu atât mai mult a gradului de realism, ecranul folosește pentru procesare un motor SUHD Remastering. Acesta îmbină tehnologiile pentru rezultate optime, asigurând un echilibru bun între claritate, culoare și contrast.

Culorile sunt redate folosind tehnologiile Nano Crystal Color și Wide Color Enhancer (Plus), fiind bogate și strălucitoare, iar contrastul este reglat folosind tehnologia UHD Dimming, așa că imaginile beneficiază de tonuri foarte intense de negru și alb. Pentru redarea cadrelor în mișcare este folosită tehnologia Auto Motion Plus, aceasta susținând creșterea nivelului de detaliu și îndepărtarea blur-ului. Indicele PQI folosit de cei de la Samsung pentru calitatea generală a imaginilor are valoarea de 1400, indicând un nivel ridicat de performanță a tehnologiilor folosite.

La nivelul funcțiilor smart, upgrade-ul principal este reprezentat de integrarea sistemului de operare Tizen, creat special pentru utilizarea tv. Cu alte cuvinte, sistemul de operare este mult mai rapid, mai intuitiv și mai prietenos. Procesorul Quad-Core asigură o navigare foarte fluidă și un multitasking de calitate superioară. Vei găsi o serie largă de aplicații atractive care să îți permită să urmărești conținut video online, să te joci, să postezi pe rețelele de socializare etc., mai ales că vei putea stabili conexiunea la internet prin cablu sau wireless.

Pentru conectarea dispozitivelor externe ai la dispoziție 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și intrări Scart și component. Pe partea de sonorizare, vine cu un sistem de 20 W. Dacă totuși ți se pare că sunetul nu este suficient de puternic, atunci poți apela la un sistem Home Cinema 5.1 cu Blu-ray Samsung HT-J5150.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran UHD de 138 cm
  • indice PQI de 1400
  • funcții smart cu interfață Tizen
  • conectivitate bună

Contra:

  • prețul destul de mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.1
Conectivitate - 9.3

9.3

O alegere premium

Samsung 55JU6800 este un televizor potrivit pentru cei ce îți doresc o diagonală generoasă, rezoluție Ultra HD, dar și funcții Smart.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.