Samsung 55JU6410 – televizorul UHD de dimensiuni standard

Ai spune că un televizor cu diagonala de 138 de cm este unul de mari dimensiuni, dar pentru calitatea UHD aceasta este dimensiunea standard care face posibilă exploatarea tuturor caracteristicilor 4K. Samsung 55JU6410 este un model UHD de calitate premium, fiind unul dintre modelele de vârf pentru 2015 ale coreenilor și este disponibil în magazine la un preț de aproximativ 6999 lei(verifică preț actualizat), în ciuda primei reacții având un preț bun raportat la situația actuală de pe piață. Modelele din 2014 sunt într-adevăr mai ieftine, dar diferența de calitate este una foarte mare și merită investiția suplimentară.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Încă de la nivelul designului, televizorul reușește să se remarce în fața altora prin faptul că are rama și suportul alcătuite din metal, ceea ce oferă un grad ridicat de eleganță și minimalism. Minimalismul este susținut și prin intermediul unei construcții ultra slim care pune în evidență ecranul generos, iar pentru o stabilitate bună suportul este plat și deloc înalt.

Poze cu televizorul Smart UHD

Samsung 55JU6410

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 138 de cm și o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, ceea ce înseamnă că avem așadar de-a face cu un model care poate reda în detaliu calitatea 4K, punând în evidență fiecare pixel. Calitatea superioară celei Full HD este astfel vizibilă încă de la prima privire. Culorile și contrastul au un raport foarte bun, reușind să ofere în același timp un efect realist de adâncime. Toate aceste lucruri au la bază calitatea tonurilor de negru, acestea fiind comparate în cel mai mic detaliu prin intermediul tehnologiei Micro Dimming Pro pentru a fi redate cele mai intense.

Prin UHD Upscaling vei putea aduce la un nivel apropiat de cel 4k chiar și imagini de calitate inferioară ce provin din alte surse, acest lucru fiind cu atât mai util cu cât în momentul actual conținutul 4K nativ este mai greu de găsit. Tehnologia Auto Motion Plus asigură o claritate bună chiar și în cazul cadrelor în mișcare. Acestea sunt astfel descompuse, făcând mișcarea mai fluidă și scoțând în evidență detalii care în mod obișnuit sunt acoperite de blur. În privința calității generale a imaginilor, aceasta este una foarte bună.

Pentru că în cazul modelului Samsung totul are legătură cu punerea în valoare a tehnologiilor, funcțiile smart sunt susținute de un procesor Quad Core, ce permite astfel rularea cursivă a noului sistem de operare Tizen, care vine însoțit de o interfață adaptată pentru utilizarea TV. Navigarea în meniuri, aplicații și browser este mult mai ușor de realizat, conținutul fiind ușor accesibil cu ajutorul telecomenzii care funcționează ca un mouse.

Ai la dispoziție chiar și o funcție prin care televizorul îți prezintă agenda zilnică într-un mod interactiv, totodată funcțiile incluzând Multi-Screen-ul prin care poți să desfășori mai multe activități în diferite părți ale ecranului. În același timp, multitasking-ul este unul foarte bun, putând comuta rapid între aplicații sau conținutul online și cel TV. Cât privește conexiunea la internet, aceasta se poate stabili prin cablu sau wireless.

La nivelul conectivității ai la dispoziție 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB, 1 port de rețea și intrări component, iar interfața este adaptată pentru a te ajuta să accesezi sau să sincronizezi mai ușor conținutul din surse externe.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design premium
  • ecran UHD de dimensiuni atractive
  • imagini de calitate foarte bună
  • funcții smart updatate

Contra:

  • prețulnu este la îndemâna oricui

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Display - 9.2
Conectivitate - 9.6

9.3

O alegere Smart

Samsung 55JU6410 este un televizor complex care își merită invenstiția mai substanțială, întrucât vei avea la dispoziție un adevărat centru pentru divertisment.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.