Samsung 55JS9000 – cu o diagonală imensă

Samsung are șanse mari să devină lider pe piața televizoarelor smart în 2015, noile serii depășind standard după standard și punând probleme serioase competiției. Samsung 55JS9000 este unul dintre cele mai performante televizoare lansate de coreeni anul acesta, clasa de vârf câștigând un reprezentant de seamă. Costul acestui produs nu este unul care să nu atragă priviri, acesta având un preț de aproximativ 13999 lei(verifică preț actualizat).

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Designul televizorului este ultra premium, ecranul curbat de mari dimensiuni fiind încadrat de o carcasă specială albă, cu finisaje metalice și linii minimaliste pure. Rama este foarte subțire, iar profilul este unul pe măsură, având o grosime la fel de redusă. Toate detaliile sunt gândite astfel încât să pună în evidență ecranul performant, iar pentru fixare este folosit un suport metalic jos cu picior decorativ, care oferă o stabilitate bună, lăsând în același timp impresia că imaginile plutesc  în cameră. În ceea ce priveşte dimensiunile, acestea sunt de 1248.5 x 713.7 x 90.7 mm.

Poze cu televizorul Smart Ultra HD

Samsung 55JS9000

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 138 de cm, ideală pentru redarea calității SUHD, aceasta reprezentând un upgrade față de UHD, ecranul fiind dotat printre altele cu tehnologia Nano Crystal Color pentru redarea unui număr mai mare de culori într-un mod fidel realității, suport HDR, Micro Dimming avansat pentru stabilirea constrastului, o funcție foarte eficientă de upscale și tehnologia Auto Motion Plus pentru redarea fluidă a cadrelor în mișcare. Imaginile sunt redate la rezoluția de 3840 × 2160 pixeli, având o claritate foarte bună. Ecranul are suport pentru 10bit, iar indicele PQI pentru calitatea generală a imaginii are valoarea de 2000, fiind aproape cel mai mare disponibil. Totodată, redarea 3D este și ea de top, rezultatele fiind spectaculoase.

Pe partea experienței de vizionare, curbura ecranului joacă un rol important, aceasta atrăgând un efect mult mai profund de adâncime și lăsându-te să te plasezi în mijlocul acțiunii. Cu toate că avem de-a face cu un ecran extrem de performant și rezultate bune, modelul este depășit de altele din serie, la acest lucru contribuind și faptul că modelul beneficiază de iluminare edge-LED și nu direct-LED, însemnând că ecranul este iluminat pe margini și nu din spate. Acest lucru scade câteva procente din calitatea imaginii, lucru mai greu de observat însă cu ochiul liber.

Sistemul audio completează foarte bine experiența de vizionare, având o putere de 60 W și oferind un sunet amplu și puternic, care evidențiază efectele din filme sau jocuri.

La nivel smart vei găsi sistemul de operare Tizen, a cărui interfață este îmbunătățită foarte mult, oferind o navigare fluidă pentru orice tip de conținut.  Aplicațiile rulează fără lag chiar și în multitasking, observându-se lipsa camerei web pentru apeluri Skype, acest lucru putând fi important pentru unii utilizatori. Funcțiile smart sunt susținute de un procesor octa-core foarte performant, fiind de înțeles rezultatele foarte bune pe partea de multitasking și răspuns rapid.

În ceea ce privește port-urile, ai la dispoziție 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB și intrări component, iar conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless.

Modelul este unul dintre cele mai performante televizoare disponibile acum pe piață, fiind depășit doar de câteva modele cu iluminare direct-LED care au însă un preț și mai mare. Imaginile au o calitate impresionantă, iar funcțiile smart sunt foarte atractive, echilibrul general fiind perfect.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran SUHD de dimensiuni bune
  • indice PQI de 2000
  • sistem audio puternic
  • procesor octa-core și interfață Tizen pentru funcțiile smart
  • conectivitate bună

Contra:

  • prețul este unul foarte mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 10
Display - 9.7
Conectivitate - 9.4

9.7

Cu o diagonală imensă

Samsung 55JS9000 este un Smart TV cu ecran curbat și o diagonală extrem de generoasă, de 138 cm, ce are grijă să îți ofere o rezoluție Ultra HD.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.